El pistoler d'Olot que va assassinar quatre persones a trets el 2010 mor a la presó

Pere Puig va ser condemnat a 60 anys

L'assassí múltiple d'Olot, Pere Puig, ha mort a la presó (al pavelló hospitalari penitenciari de Terrassa) sis anys i mig després que l'Audiència de Girona li imposes una pena de 60 anys –amb un compliment màxim de 25- per matar a trets quatre persones.

L'Audiència de Girona el va condemnar després que el veredicte del jurat popular conclogués que Pere Puig tenia una clara intenció "d'acabar amb les vides" de les quatre víctimes, i que cap d'elles va tenir "possibilitat de defensa". A més, van desestimar tant l'eximent d'alteració psíquica com l'atenuant de confessió que proposava la defensa.

Entre els arguments per condemnar-lo, l'Audiència va recollir que el paleta era "caçador", que coneixia perfectament el funcionament del seu rifle, que va disparar els trets a "escassa distància de les víctimes" i que va utilitzar munició "pensada per matar porcs senglars a una distància considerable".

El tribunal subratllava que Puig va agafar totalment desprevinguts els dos constructors i els dos empleats -que estaven esmorzant o bé treballant- i que va disparar-los a cadascun de manera "sobtada i fulgurant".

A l'hora de condemnar-lo, l'Audiència de Girona va imposar 15 anys de presó per a cadascun dels assassinats. La sentència indicava que "no hi ha circumstàncies atenuants, però tampoc agreujants" que fessin aplicar el límit màxim de 20 anys (que era el que sol·licitaven tant el fiscal com les acusacions particulars).