El fiscal sosté que Pere Puig no patia cap trastorn mental quan va cometre els quatre crims

Un jurat format per cinc dones i quatre homes serà l'encarregat d'emetre el veredicte

El fiscal ha estat contundent a l'hora de dirigir-se als nou membres del jurat popular (cinc dones i quatre homes) que seran els encarregats d'emetre el veredicte pel cas dels assassinats múltiples a Olot. Víctor Pillado ha assegurat que Pere Puig, aquell fred matí del 15 de desembre passat, havia escollit les seves víctimes a consciència i no els va donar cap mena de possibilitat de defensar-se.

Per al ministeri públic, Puig va "crivellar" a trets els dos constructors (pare i fill Tubert) i els dos empleats de l'oficina bancària de la CAM "amb una clara intenció de matar-los". Durant la fase d'al·legacions prèvies, el fiscal ha volgut ressaltar als membres del jurat que escoltin amb atenció tots els testimonis i perits -sobretot, forenses i psiquiatres- que durant aquesta setmana aniran passant per l'Audiència de Girona.

L'acusació pública ha remarcat al tribunal popular que, al seu parer, no hi ha cap dubte en què Pere Puig va assassinar a consciència els seus dos antics caps i els treballadors bancaris que l'havien atès quan havia anat a la CAM per resoldre problemes econòmics amb el crèdit de la seva targeta. I és que, com ha ressaltat Víctor Pillado, Pere Puig "no és cap malalt mental".

Símil amb l'atac contra les Torres Bessones

Per sostenir la seva tesi, i reforçar davant el jurat que l'acusat no pateix cap trastorn, Pillado ha recordat casos de terrorisme com ara la col·locació de cotxes bomba o l'atac contra les Torres Bessones. "Vostès han de partir d'una realitat que és evident: no és habitual que una persona en mati a quatre, però tampoc ho és que una persona estavelli un avió contra les Torres Bessones", ha dit Pillado. I s'ha preguntat: "I totes aquestes persones són boges?".

Per a l'acusació pública, en el cas dels assassinats d'Olot, la resposta a aquesta pregunta és clara. "Pere Puig no és cap malalt mental", ha assegurat Víctor Pillado. En aquest punt, el fiscal ha fet referència als informes dels perits que neguen aquest extrem, i també al fet que a l'acusat se li havia renovat el permís de conduir, entre d'altres.

"Es tracta d'una persona normal i corrent, que va disparar contra les seves víctimes amb clara intenció de matar-les quan es trobaven en indefensió", ha dit Pillado. El fiscal, que qualifica els quatre crims d'assassinat, ha recordat als membres del jurat que, a l'hora d'emetre el seu veredicte, també hauran de tenir en compte que l'assassí d'Olot era un caçador expert.

Sense explicació

Les dues acusacions particulars, que representen les famílies dels constructors i de l'empleada de la CAM que va morir a trets, també comparteixen la tesi del fiscal. L'advocat dels Tubert, Carles Monguilod, ha assegurat que "ningú pot trobar cap explicació" al per què Pere Puig va acabar amb la vida dels seus dos caps mentre esmorzaven al bar 'La cuina de l'Anna' del barri de la Canya.

Segons Monguilod, no és cert que els empresaris "no tinguessin escrúpols" ni que Puig hagués de treballar "sota pressió". Per a aquesta part, pare i fill Tubert treballaven "colze a colze" per tirar l'empresa endavant, i Pere Puig, en el moment d'engegar-los els trets, va actuar "a traïció i sense oferir-los possibilitat de defensa".

Per la seva banda, Óscar Morales, advocat de la família d'Anna Pujol -la treballadora de la CAM- també ha sostingut que Pere Puig tenia els crims totalment planejats. "En aquest cas, és impossible qualsevol hipòtesi de defensa", ha dit el lletrat. I ha afegit que l'acusat va cometre els crims "amb una arma per caçar elefants".

Per últim, Núria Masó, advocada de l'assassí múltiple, ha admès davant el jurat popular que és "carregós" defensar algú com Pere Puig. La lletrada, que demana l'absolució, ho justifica dient que el seu client "és innocent fins que no es demostri el contrari".

A més, també considera que tant el fiscal com les acusacions no han estat "gens benvolents" amb Pere Puig, perquè demanen la pena màxima, i que per aquest motiu, ella en sol·licita la mínima. Núria Masó, però, també ha dit que depenent de com acabi el judici modificarà la petició de pena si així ho creu necessari.

Pere Puig s'enfronta a una pena global de 80 anys de presó, acusat de quatre assassinats. En matèria de responsabilitat civil, l'assassí múltiple d'Olot s'enfronta a pagar més de 500.000 euros d'indemnització als familiars de les víctimes.