El pistoler d'Olot va confessar després de la detenció que feia temps que planificava els crims

Els agents de la investigació asseguren que Pere Puig tenia els objectius molt clars perquè podia haver matat "molta més gent"

Pere Puig va actuar amb tranquil·litat, amb premeditació i tenint molt clar quins eren els seus objectius. Aquestes són les conclusions dels policies locals que el van detenir quan sortia de la sucursal de la CAM després de matar dos treballadors i també la dels agents que es van encarregar de la investigació i que han declarat aquest dimecres a l'Audiència de Girona en la tercera jornada del judici contra el paleta.

Després de matar dues persones al bar 'la Cuina de l'Anna' de la Canya, Puig va agafar el seu cotxe i es dirigir directament cap a l'entitat bancària CAM del centre d'Olot. Va aparcar malament enmig del carrer, va deixar el motor engegat i va entrar a l'oficina, on va disparar tres trets que van acabar amb la vida de dos treballadors. Això va passar cap a les 9 del matí, hora en què una patrulla de la Policia Local d'Olot passava per davant l'oficina i va baixar per multar el vehicle que estava barrant el pas.

"Quan ens vam apropar al cotxe vam notar que el motor estava engegat i vam pensar que el conductor devia ser a prop", ha explicat que un dels agents que ha continuat relatant que just en aquell moment se li van apropar dues dones que li van explicar que el conductor havia entrat a l'oficina bancària i havia disparat. Durant el transcurs de l'explicació, Pere Puig ja havia sortit de la CAM i s'havia apropat als policies per entregar-se. L'agent ha assegurat que en cap moment van témer per les seves vides perquè Puig estava "molt tranquil" i apuntava el rifle cap a terra.

Immediatament el van desarmar i detenir. Segons ha explicat l'agent de la Policia Local, l'home li va explicar que havia disparat a la CAM i que també ho havia fet al bar de la Canya. Quan l'agent li va preguntar els motius que l'havien portat a disparar, Pere Puig li va detallar que els seus caps li devien dues pagues dobles i que els empleats de la sucursal bancària li reclamaven uns 5.000 euros gastats amb la seva targeta de crèdit que "no havia gastat i no podia pagar".

"Va dir que l'havien atabalat i que ho havia de fer, que feia dies que ho pensava i que aquell dia ho havia fet", ha explicat l'agent. Aquesta mateixa explicació és la que Pere Puig va donar als agents dels Mossos d'Esquadra que li van prendre declaració en seu policial. El sergent encarregat de la investigació ha assegurat que els crims estaven "premeditats" i que l'acusat "sabia que anava a matar i a qui anava a matar" perquè va tenir l'oportunitat de matar "més gent" i no ho va fer.

Tots els testimonis han assegurat que el relat de Pere Puig sempre va ser coherent i que tenia una actitud "molt tranquil·la" quan va respondre a totes les preguntes que li van fer els agents i també durant la reconstrucció dels fets. De fet, el sergent ha explicat que va donar més detalls dels fets que la policia encara desconeixia com que havia errat un dels trets a la CAM i que havia arribat a disparar tres vegades. La defensa de Puig ha volgut destacar durant el judici que l'home va col·laborar amb els agents i que va confessar els fets tan bon punt el van detenir amb l'objectiu d'aplicar algun atenuant a la petició final de condemna.

Aquesta tarda continua el judici contra Pere Puig amb la declaració dels pèrits psicològics i psiquiàtrics que hauran d'esclarir l'estat mental de l'acusat. Fiscalia i acusacions sostenen que no pateix cap trastorn mental mentre que la defensa vol demostrar que sí. El paleta s'enfronta a 80 anys de presó per assassinar quatre persones el 15 de desembre de l'any passat.