L'assassí múltiple d'Olot estava 'serè i tranquil' després de cometre els quatre crims

Els dos homes a qui Puig també volia matar no s'expliquen quins motius tenia l'acusat per fer-ho

Quan Pere Puig acabava de disparar els trets mortals als dos empleats de la CAM, una clienta va entrar a l'entitat. Aquesta dona solia anar a la sucursal del carrer Mulleras de manera habitual, més o menys un cop per setmana. Com ha declarat al judici, aquell 15 de desembre al matí, es va estranyar en veure que ni Rafael Turró ni Anna Pujol estaven asseguts a les taules.

Al mig de l'oficina només hi va veure un home dempeus. Era Pere Puig. Aquesta testimoni ha explicat davant el jurat popular que l'acusat, dirigint-se cap a ella, li va dir "molt amablement" unes paraules a cau d'orella: "Marxi d'aquí si no vol que la mati".

D'entrada, la clienta ha explicat que es va estranyar, i que es va pensar que Puig feia broma. "De bon matí i ja estem de guasa", li va respondre. Aleshores, l'assassí múltiple li va tornar a repetir la mateixa frase. Va ser llavors quan ella va adonar-se que l'amenaça anava de debò i va marxar corrents de l'entitat, perquè es va pensar que s'hi estava cometent un atracament.

A preguntes del fiscal, aquesta testimoni ha declarat que Pere Puig estava "serè i tranquil" quan es va dirigir cap a ella, i que per això s'havia pensat que es tractava d'una broma. En aquell moment, l'assassí múltiple ja havia comès els quatre crims (a la sucursal de la CAM i al bar 'La cuina de l'Anna' de la Canya).

Durant el judici d'aquesta tarda, també ha declarat una altra dona que es va creuar amb l'assassí just abans que entrés a la sucursal. Aquesta testimoni ha explicat que Pere Puig conduïa "amb normalitat" el seu tot terreny quan el va aparcar davant la CAM. A més, ha dit que no li havia vist "cap signe de nerviosisme" quan, després de parar el motor, va agafar el rifle amb el canó cap amunt i va entrar a l'oficina.

Aquesta dona, després de veure aquesta escena, va córrer a un comerç proper per demanar que avisessin la policia. De camí, va sentir dos trets. Després d'avisar els agents, i veure que una patrulla de la Policia Local s'aturava davant la sucursal per multar el cotxe de Pere Puig, va córrer a alertar-los.

En aquell moment, l'assassí múltiple va sortir de l'entitat i -com ha relatat la testimoni- sense dir res "va entregar" el rifle als agents. La dona també ha explicat que també va veure com Pere Puig no va pujar "forçat" al vehicle policial.

No estava a la llista de morosos

Aquesta tarda, entre els testimonis que han passat per l'Audiència de Girona també hi havia el director de la sucursal de la CAM i el treballador que, en el moment dels crims, estava a dins l'entitat. L'empleat ha relatat que Pere Puig va disparar el rifle sense donar temps a reaccionar a cap de les dues víctimes.

Per la seva banda, el director ha explicat que Puig, tot i que es retardava en algun pagament, no figurava a cap llista de morosos, i que tampoc havia muntat cap escàndol a dins l'entitat abans del 15 de desembre. Aquest testimoni també ha donat un detall curiós sobre el passat de l'assassí múltiple.

I és que, abans d'anar a l'entitat del carrer Mulleras, ell havia estat director de la sucursal de la CAM a Sant Esteve d'en Bas (Garrotxa), on vivia Pere Puig. Segons ha explicat, Puig tenia un hàbit "pintoresc": cada divendres solia anar a deixar la targeta de crèdit a l'entitat perquè li guardessin durant el cap de setmana i, d'aquesta manera, evitava gastar.

Sense motius

A la sessió del judici d'aquesta tarda també han declarat els dos homes a qui Pere Puig també volia matar quan va entrar al bar 'La cuina de l'Anna'. Cap d'ells, però, aquell matí es trobava a l'interior del local. Es tracta d'un amic dels constructors Tubert i de l'amo del bar de la Canya.

Tots dos han dit que no s'explicaven quins motius tenia l'assassí múltiple per voler-los matar. A preguntes del fiscal, els dos han negat haver mirat malament l'acusat ni tampoc haver-se'n rigut. L'amic dels constructors, fins i tot, també ha dit que Pere Puig era un home "molt responsable" amb la seva feina com a paleta a l'obra, i que no va deixar de ser "un bon treballador" fins al dia dels assassinats.

Per la seva banda, l'amo del bar ha explicat que, aquell 15 de desembre, Pere Puig feia més d'un any que no entrava a 'La cuina de l'Anna'. Segons ha dit, l'acusat no hi havia tornat a posar els peus d'ençà que una cambrera li havia donat carbasses. Un dia, Pere Puig va dir a la cambrera que la volia a ella per postres, i l'empleada li havia contestat que ella no entrava al menú. A partir d'aleshores, no se l'havia tornat a veure a 'La cuina de l'Anna'.

Vestit de xèrif

Aquests dos testimonis també han explicat que Pere Puig solia anar vestit de manera extravagant per Sant Esteve d'en Bas. "Anava vestit de xèrif, amb un barret de vaquer, una pistola de mentida i una estrella", ha explicat un d'ells. A més, també portava una jaqueta amb serrell, a l'estil de les que vesteixen els 'cowboys'.

L'advocada de la defensa ha volgut fer incís en aquest punt per reforçar la seva tesi que Pere Puig pateix un trastorn mental, i que la gent se'n reia d'ell per lluir aquesta vestimenta. El judici continuarà demà al matí amb més testimonis i, a la tarda, serà el torn dels perits forenses, psicòlegs i psiquiatres.

Pere Puig s'enfronta a una pena global de 80 anys de presó, acusat de quatre assassinats. En matèria de responsabilitat civil, l'assassí múltiple d'Olot s'enfronta a pagar més de 500.000 euros d'indemnització als familiars de les víctimes.