Corominas: 'Olot no entén perquè passa això, a la ciutat hi ha un bon nivell de convivència'

Impotència a la capital de la Garrotxa per la mort a ganivetades d'una veïna

Tot just quan la ciutat d'Olot es refeia del trasbals que van suposar els crims perpetuats pel paleta Pere Puig i pel zelador del geriàtric 'La Caritat' Joan Vila, aquesta setmana ha reviscut moments de dolor per la mort a ganivetades de Manprit Kaur, una veïna de la ciutat d'origen indi de 25 anys, que juntament amb el seu marit, Ajit Singh Jodhi, tenien un fill de 5 anys. El domicili de la família es troba al número 2 del carrer pintor Velàzquez, al barri de les Fonts de la capital de la Garrotxa.

Un centenar de persones, entre elles representants institucionals, de la comunitat índia procedent del Panjab -d'on era membre la víctima- i membres de la mateixa família s'han concentrat avui a les dotze del migdia davant el consistori per guardar un minut de silenci com a mostra de rebuig al crim. Així mateix, l'Ajuntament ja va anunciar aquest dimarts que decretava un dia de dol en memòria de la víctima.

L'alcalde d'Olot ha manifestat que l'assassinat ha provocat "repulsa i indignació", i ha reiterat el suport del consistori a la família. "Hi haurà gent que patirà molt per aquests fets", ha reflexionat Corominas. L'alcalde ha recordat que la comunitat d'origen indi és la segona en població a la ciutat, acostant-se al miler d'habitants. "Són gent molt treballadora" i "una part més de la ciutat", ha afegit Corominas.

El nebot de la víctima, Harmanjot Singh Gill, ha explicat que la veïna morta "no tenia cap problema amb ningú" i era "una persona molt bona". Així mateix, ha recordat que el dia dels fets la dona va acompanyar el fill a la parada del bus per anar a l'escola, com cada matí, després de tornar de la feina que feia de nits en una fàbrica tèxtil de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa). El nebot també ha concretat que la víctima acostumava a venir a Olot juntament amb una companya de feina.

Per la seva banda, la cunyada de la víctima, Balwinder Kaur, ha explicat que la veïna assassinada, després de treballar durant les nits de dia dormia fins que anava a recollir el fill a les sis de la tarda a la parada de l'autobús. "Tenia molt bona relació amb tots", ha afegit la cunyada.

Cap detenció per l'assassinat

Encara no s'ha produït cap detenció per aquest assassinat i la investigació es manté oberta, sense descartar cap possibilitat, segons han informat els Mossos d'Esquadra aquest dimecres al migdia.

De fonts properes a la víctima ha transcendit que la dona presentava ganivetades almenys a les mans i al coll. Va ser el marit de la víctima qui va avisar la policia a dos quart d'una del migdia quan, en tornar de treballar, va trobar la dona morta estirada al terra de la seva habitació. L'home de la víctima té uns 34 anys i treballa des de fa temps a l'empresa Embotits Francisco Puigverd d'Olot, molt a prop d'on viuen.

Una altra de les cunyades de la víctima, Roszy Caur, explicava aquest dimarts que es tracta d'una parella ben avinguda i que vivia "molt bé" ja que tots dos tenien feina fixa des de fa temps. Per tant, els familiars de la víctima pensen que darrere del crim hi podria haver un robatori. "A casa hi tenien joies d'or", explicava la cunyada, que és d'origen indi i assegura que aquesta ornamentació és típica de la seva cultura.

Els agents dels Mossos van revisar ahir els contenidors de la zona amb l'objectiu de trobar l'arma del crim. També van prendre declaració tant al marit de la dona com a persones del seu entorn.