Mèxic allibera sota fiança els detinguts per la mort de les tres noies de Cassà

El barquer i el guia estan acusats d'homicidi involuntari pel naufragi d'aquest estiu al riu Gallinas

  • El patró mexicà de la llanxa on van desaparèixer els quatre catalans, Miguel Maldonado © ACN
    El patró mexicà de la llanxa on van desaparèixer els quatre catalans, Miguel Maldonado © ACN
  • Les tres joves de Cassà de la Selva mortes a Mèxic © AG
    Les tres joves de Cassà de la Selva mortes a Mèxic © AG

El 28 de juliol va naufragar una embarcació al riu mexicà Gallinas en què viatjaven sis joves. El cos del lleidatà Francesc Espasa segueix desaparegut, més de tres mesos després del tràgic accident en què van morir tres noies de Cassà de la Selva -les germanes Neus i Núria Terrades i Irene Carbó- i del qual van sobreviure el català Bernat Palau i la mallorquina Aina Frau.

El barquer i el guia del rai on viatjaven els joves catalans van ser empresonats posteriorment per l'homicidi involuntari de les tres noies. De fet, Palau i Frau han declarat que els dos homes els van assegurar que no hi havia cap perill a creuar el riu. Segons sembla, la zona que havien de creuar 'era molt plana, no es veien ràpids ni remolins' però, quan estaven a punt d'arribar a l'altre ribera del riu, 'la barca va començar a girar sobre si mateixa' i el barquer va saltar, deixant-los sols a la barca.

A l'espera de la sentència final del Tribunal de Primera Instància de Tancanhuitz, els dos homes han estat alliberats sota fiança després d'haver passat poc més de dos mesos en una presó de Tancanhuitz, a l'estat mexicà de San Luís de Potosí. La sentència del Tribunal pot trigar entre 'quatre i deu mesos' des que els acusats van ingressar a la presó, segons ha explicat el sotsprocurador.