Els familiars de les tres joves de Cassà mortes a Mèxic ja són a Catalunya

Els fèretres amb les despulles de les noies arribaran aquesta tarda

(Actualitzat 15:50 h 04/08/2010)

El secretari general de la Vicepresidència, Rafel Niubò; el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy; el subdelegat del govern central a Girona, Francesc-Francisco Busquets, i altres familiars han rebut les famílies de les víctimes de l'accident de Mèxic.

Per part d'Irene Carbó, han estat el seu pare i el seu cosí els familiars que han viatjat a Mèxic i han tornat aquest dimecres a Catalunya. En el mateix vol també viatjaven la parella de Neus Terradas i la germana de la parella. Està previst que a dos quarts d'una el delegat del Govern a Girona i l'alcalde de Cassà atenguin els mitjans davant l'Ajuntament d'aquesta localitat per donar més detalls sobre la repatriació i les últimes gestions relacionades amb l'incident a Mèxic.

Ple extraodinari i tres dies de dol

L'ajuntament de Cassà de la Selva ha convocat un ple extraordinari aquest dijous a les set del vespre per decretar tres dies de dol per la mort de les tres joves veïnes de la localitat a Mèxic. L'alcalde del municipi, Carles Casanova, ha explicat que aquest acte és 'un clam que surt de tots els veïns'. El delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, ha dit que els familiars ja han arribat a Barcelona i preveu que els fèretres arribin aquesta mateixa tarda. Martinoy ha conclòs que 'en cap cas' la Generalitat es planteja cap denuncia o compareixença en relació als fets i ha remarcat que encara no es té cap rastre de la quarta persona desapareguda.

D'altra banda Martinoy ha detallat que des de la Generalitat no es planteja 'en cap cas' fer cap denúncia o compareixença ja que no creuen que els hi pertoqui perquè ha de ser una decisió de les famílies i, de moment, se'ls 'ha de deixar que facin tot el procés de dol'. Martinoy ha remarcat que encara queda una quarta persona desapareguda de la qual, segons autoritats mexicanes, 'no es té cap rastre'.

Tant el delegat del Govern a Girona com l'alcalde de Cassà de la Selva han destacat la bona coordinació entre totes les autoritats implicades en aquest fet. 'L'intercanvi d'informació ha estat constant i diria que quasi perfecte', ha conclòs el delegat del Govern a Girona.