El segon cadàver recuperat del riu mexicà correspon a Núria Terradas

Els familiars desplaçats a Mèxic l'han identificat

El delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, ha explicat a l'ACN que l'arribada aquest diumenge a la tarda dels familiars al tanatori de Ciudad Valles, a l'estat mexicà de San Luis de Potosí, ha permès esclarir la identitat del segon cadàver trobat al riu Gallinas. 'Coneixíem l'existència d'un segon cadàver i ha estat arran del reconeixement in situ dels familiars de Cassà de la Selva desplaçats a Mèxic que s'ha pogut fer la identificació de Núria Terradas', ha comentat Martinoy. 'Els mateixos familiars també han confirmat la identitat del primer cadàver trobat, el de la seva germana, la Neus Terradas, tot i que ja se sabia', ha puntualitzat el delegat del Govern a Girona.

'Fa pocs minuts m'he posat en contacte tant amb l'alcalde de Cassà de la Selva com amb els familiars, que estan destrossats i amb un dol molt acusat', ha assenyalat Martinoy, que els hi ha traslladat 'el condol' de tot el Govern i la ciutadania. 'Ara, estem en permanent contacte tant amb l'Ajuntament com amb les autoritats mexicanes i el ministeri d'Afers Estrangers', ha afirmat el delegat del Govern a Girona, que espera que els tràmits de repatriació dels dos cadàvers s'accelerin i es facin el més ràpid possible. 'Tot es començarà a moure a partir que les autoritats mexicanes ho autoritzin, després de l'autòpsia dels cossos i de les diligències administratives pertinents', ha enumerat Martinoy.

'Ens agradaria que la repatriació es pogués fer, a tot estirar, a finals de setmana però esperem que a mitja setmana es puguin donar per tancats els tràmits a Mèxic i es pugui iniciar el trasllat dels cossos', ha afegit el delegat del Govern a Girona, que considera que els dos familiars de la única noia encara desapareguda, la Irene Carbó, -juntament amb el lleidatà Francesc Espasa-, es quedaran més temps a Mèxic a l'espera de notícies. 'Es tracta d'una decisió personal de la família però queda clar que es quedaran allà fins que tinguin alguna notícia, clar', ha finalitzat Martinoy.

Després de la identificació del cos s'han iniciat els tràmits per tal de procedir a la repatriació del cos i el de la seva germana Neus recuperat el divendres passat. Ambdós fèretres arribaran a Barcelona al llarg d'aquesta setmana segons ha indicat el primer secretari de la Ambaixada d'Espanya a Mèxic, Antonio Casado.