Identificada com Irene Carbó la tercera víctima mortal de l'accident al riu mexicà

El seu pare, desplaçat fins al país, n'ha confirmat la identitat

(Darrera actualització: 15:32 h 02/08/2010)

El pare d'Irene Carbó ha identificat avui al migdia hora peninsular el cos de la seva filla trobat aquesta nit al riu La Vieja Primavera de Mèxic. Així ho ha confirmat el responsable de Protecció Civil, Gerardo Cabrera, el qual ha explicat que segueixen treballant per tal de recuperar el cos del també desaparegut Francesc Espasa.


El patró i el guia empresonats

Un jutge mexicà ha decretat presó per al barquer i el guia que acompanyaven els joves catalans que van desaparèixer quan va bolcar el vaixell en què viatjaven a San Luis de Potosí, segons ha confirmat a Ràdio Nacional d'Espanya el primer secretari de l'ambaixada d'Espanya a Mèxic, Antonio Casado. Es tracta de Miguel Maldonado, de 63 anys, propietari de l'embarcació accidentada, i Jaime Gómez, de 25 anys, que hauria fet de guia dels joves. El jutge els acusa d'un delicte d'homicidi per culpa. Ja s'han rescatat tres dels quatre desapareguts, després que aquesta matinada els equips de rescat hagin trobat un altre cos. Es tractaria de la jove Irene Carbó, de Cassà de la Selva, segons Protecció Civil.

Aquest tercer cadàver l'han localitzat al riu La Vieja Primavera, un afluent del Gallinas, a més de 30 quilòmetres d'on va desaparèixer l'embarcació, al municipi de Tamuín. Divendres es va trobar el cos de Neus Terradas i dissabte el de la seva germana Núria. Els equips de rescat segueixen treballant en les tasques de rescat. Faltaria localitzar Francesc Espasa, de Lleida.

D'altra banda, s'espera que 'al llarg d'aquesta setmana' arribin a Catalunya els cossos de les dues germanes Terrades.

Mentrestant, Aina Frau i Bernat Palau, els dos joves estudiants de la UPC que van sobreviure quan intentaven creuar el riu Gallinas de Mèxic juntament amb quatre joves catalans més, han explicat expliquen en un comunicat que l'excursió acordada amb el guia era anar a les cascades de Tamul en furgoneta per un camí alternatiu i que no sabien res sobre que havien de creuar un riu. Han expliquat que la zona que havien de creuar 'era molt plana, no es veien ràpids ni remolins' però que quan estaven a punt d'arribar a l'altre ribera del riu, 'la barca va començar a girar sobre si mateixa' i el barquer, que era 'el timó' de l'embarcació i estava proper a la costa, 'va saltar, deixant-nos sols a la barca'.

Van decidir visitar les cascades de Tamul però en l'oficina d'informació turística els van dir que no era possible per les fortes pluges dels darrers dies, així que van decidir canviar de destí. En sortir de l'oficina 'vam anar a comprar l'esmorzar i un dels conductors que duia els grups als llocs turístics ens va dir que ell estava organitzant un grup per anar a Tamul per un altre camí i veure les cascades des de dalt en comptes de des de baix'. I, afegeixen, 'li vam dir que en el centre de turisme ens havien dit que no s'hi podia anar, però ell ens va convèncer afirmant que per aquella ruta sí que s'arribava bé'.