Unes 700 persones es concentren a Cassà en memòria de Neus Terradas

Quatre familiars de les desaparegudes han sortit aquesta tarda cap a Mèxic per reunir-se amb els equips de rescat

  • Pol Alemany amb Neus Terradas, trobada abans d'ahir sense vida © AG
    Pol Alemany amb Neus Terradas, trobada abans d'ahir sense vida © AG
  • L'AEG la Claca ha instal·lat un plafó per deixar dedicatòries en memòria dels desapareguts © M. Estarriola
    L'AEG la Claca ha instal·lat un plafó per deixar dedicatòries en memòria dels desapareguts © M. Estarriola
  • Prop de 700 persones s'han aplegat amb espelmes davant de l'església © M. Estarriola
    Prop de 700 persones s'han aplegat amb espelmes davant de l'església © M. Estarriola

(Actualitzat 01:08 h 01/08/2010)

Amb rostres visiblement compungits i plens de dolor prop de 700 persones s'han concentrat aquesta nit davant de l'església de Cassà de la Selva en un acte de suport i solidaritat a les famílies d'Irene Carbó, Núria i Neus Terradas i Francesc Espasa. Amb tot, també s'ha volgut dir l'últim adéu a Neus Terrades, la qual va ser localitzada sense vida ahir a la nit per part dels equips de rescat al riu Tampaón. L'acte, organitzat per l'Agrupació Escolta i Guia (AEG) la Claca de Cassà de la Selva -de la qual Irene Carbó n'és cap d'agrupament des de fa 7 anys-, ha consistit en una concentració silenciosa, una encesa d'espelmes, la lectura d'un text referent a l'amistat i finalment s'ha portat a terme una pregaria. A l'acte hi eren presents tots els membres del consistori i representants de les principals entitats locals.

Per la seva banda l'alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova, ha avançat a AraGirona.cat que quatre veïns del municipi han sortit a les set de la tarda d'avui cap a Madrid per viatjar des d'allà en avió fins a la ciutat de Mèxic DF, on es reuniran més tard amb els equips de rescat per comprovar en quin punt es troben els treballs de recerca. 'El fet d'estar allà i aquesta proximitat, juntament amb la immediatesa de les respostes, de ben segur els ajudarà a tranquil·litzar-los en aquesta situació tant complicada que viuen', ha dit Casanova. Es tractaria del pare de les dues germanes, un nebot juntament un altre membre de la família Terradas i Pol Alemany, parella de Neus Terradas qui va escriure al mur del Facebook de Núria Terradas un missatge ahir dissabte al migdia advertint del viatge: 'Cunyada! Tornaré a Mèxic a veure si puc ajudar en alguna cosa amb el rescat. En cosa de dies us heu fet famoses a nivell nacional. Siguis on siguis, ànims', va escriure Alemany.

Finalment, Casanova ha explicat que des de l'Ajuntament de Cassà de la Selva esperaran a veure quina és la resolució judicial que pren la justícia mexicana davant les detencions del patró de l'embarcació, Miguel Maldonado i el guia turístic, Jaime Gómez Hernández.

L'acte ha finalitzat amb la rúbrica de diverses dedicatòries en un mur que l'AEG la Claca ha situat en un dels laterals de l'església on els veïns del municipi hi han deixat el seu missatge d'esperança i en record a Neus Terradas.

  • Carles Casanova explica que 4 membres de la família Terradas han viatjat a Mèxic
  • L'alcalde diu que esperarà a veure com la justícia mexicana resol les detencions efectuades