Els enfrontaments a Salt entre autòctons i immigrants arriben a les mans

Un espanyol i un subsaharià es barallen per la disputa d'un aparcament

  • Un elevat nombre de curiosos s'han reunit al lloc dels fets © ACN
    Un elevat nombre de curiosos s'han reunit al lloc dels fets © ACN
  • Ha estat necessària la presència d'una ambulància © ACN
    Ha estat necessària la presència d'una ambulància © ACN
  • El detonant de la baralla ha estat una discussió per l'aparcament i ha despertat molta expectació entre els veïns © ACN
    El detonant de la baralla ha estat una discussió per l'aparcament i ha despertat molta expectació entre els veïns © ACN
La tensió veïnal que s'està vivint aquests dies a Salt ha sobrepassat per primer cop els enfrontaments verbals i dos veïns s'han barallat aquesta tarda al carrer doctor carrer Ferran, una via perpendicular al carrer Àngel Guimerà. La baralla ha passat pels vols d'un quart de quatre de la tarda a la zona centre de la població. Dos homes, un de nacionalitat espanyola i l'altre d'origen subsaharià, s'han barallat i, a cops, han acabat trencant els vidres de dos cotxes.

Un dels cotxes, un Fiat Punto blanc, ha acabat amb el vidre del darrere totalment trencat i l'altre, també un Fiat Punto negre, presentava el vidre del davant xafat. Segons apunten les primeres hipòtesis, els dos homes s'haurien començat a barallar per la plaça d'aparcament però la conversa hauria pujat de to fins arribar als insults racistes.

'Esos negros son mierda'

Alguns dels testimonis han relatat a la policia que s'ha adreçat al lloc dels fets que un dels homes implicat en la trifulga hauria li hauria dit a l'altre 'los negros sois mierda'. Així doncs, semblaria que la xenofòbia està al darrere del desenllaç del conflicte.

La policia, per tant, s'ha endut l'home d'origen subsaharià i al lloc dels fets ha atès l'altre home, que presentava petites lesions a la mà esquerra com a resultat dels vidres trencats. Una ambulància s'ha acostat al lloc dels fets per atendre el jove, que no ha volgut sortir del vehicle sanitari per evitar ser gravat. Els fets han tingut lloc en un dels carrers de Salt que concentra un nivell alt d'immigració.

La Policia Local de Salt ha pres declaració a alguns testimonis al lloc dels fets però no ha detingut ningú.
  • Un testimoni explica a un agent local que el noi s'ha ficat amb l'altre dient-li 'negro de mierda'