El Govern no creu que les manifestacions a Salt siguin fruit de la xenofòbia

Oriol Amorós ho atribueix a un tema de 'petita delinqüència' reincident

Amorós ha dit que es tracta d'un assumpte vinculat 'sobretot a la seguretat i la justícia' i que hi ha una part important que correspon a l'Estat. En aquest sentit, ha explicat que el Codi Penal ja recollia el 2003 que la comissió de varies faltes podia esdevenir delicte, i ha criticat que llavors no es creés un registre per reincidents. 'L'Estat diu que no el tindrà fet fins 2012, vuit anys després de la reforma legal, i això és molt greu', ha lamentat.

Així, ha explicat que una part correspon a l'Estat i una altra a la política de seguretat del Govern. Des de la Secretaria s'han posat en contacte amb l'alcaldesa de Salt i amb el secretari de seguretat del Govern, Joan Delort, i els consta que tant els Mossos d'Esquadra com el Departament d'Interior 'estan al damunt per ajudar a Salt en el que calgui'.

Crisi econòmica i instrumentalització política

Amorós ha reconegut que la crisi econòmica genera que determinats serveis públics es sobresaturin i hi ha dificultats per tots els ciutadans, autòctons i immigrants. 'Estem en un moment difícil', ha afirmat. Davant d'això, ha demanat separar els temes econòmics dels de convivència i ha assegurat que davant la delinqüència, la cometi qui la cometi, 's'ha d'aplicar la llei amb la mateixa fermesa'.

També ha criticat que hi hagi algunes formacions polítiques que vulguin generar 'confusió' i utilitzar aquests temes electoralment, així com 'provocar el conflicte i aprofitar el malestar'.

La Secretaria d'Immigració desenvolupa al municipi,com a la resta de Catalunya i des de fa temps, mesures per facilitar la integració, que les persones a l'atur trobin feina, el coneixement mutu i la socialització dels nous catalans. 'La Secretaria d'Immigració està al costat de la ciutat Salt ara i des de fa temps', ha afegit.

Aquest matí, els crits d'un grup de veïns han interromput el ple d'aquest dijous a Salt. La policia els ha desallotjat per evitar que obliguessin a suspendre per segon cop el ple. Però un cop al carrer, han protagonitzat enfrontaments amb un grup de nouvinguts de la població. Mentre uns els acusen de ser els culpables de l'augment de delictes i de la inseguretat, els altres afirmen que són uns 'racistes' i que són només titelles de les maniobres polítiques de CiU i PP per arribar a l'alcaldia.
  • El secretari d'Immigració, Oriol Amorós, desvincula els fets de Salt de la xenofòbia