Boada diu que és un error pensar que hi ha inseguretat a Salt

El secretari general d'Interior apunta que el municipi gironí no registra més delictes que d'altres de similars

'No es pot confondre la inseguretat amb els problemes de convivència', ha afirmat el secretari general d'Interior que assegura que a Salt no hi ha més delinqüència que a altres poblacions. Joan Boada creu que els veïns que es van concentrar dilluns a l'Ajuntament de Salt i van obligar a suspendre el ple, no han tingut temps de 'pair' les darreres notícies i recorda que la població acollirà la seu regional dels Mossos d'Esquadra, que aquest any ja ha rebut un reforç d'efectius, que han incrementat el patrullatge nocturns amb l'ARRO i que després de l'estiu destinaran part dels 90 nous agents que hi haurà a la regió de Girona a Salt.

Per aquest motiu, Joan Boada considera que no hi ha arguments que fonamentin la inseguretat que alguns veïns argumenten. 'Poden tenir sensació d'inseguretat, però no hi ha més delictes que a altres llocs', ha assegurat Boada. En el repàs a les actuacions que estan fent els mossos a Salt, Boada ha explicat que han identificat unes 300 persones per tenir un control de sospitosos de pertànyer a alguna banda de lladres.

'Cal solucionar la situació dels multireincidents, que és el que ens passa a Salt', ha afirmat Joan Boada que exposa que el principal problema a la població no és que hi hagi més delinqüents que a altres llocs sinó que hi ha molts delinqüents multireincidents. 'S'ha de ser més eficient i que els pressumptes malfactors ingressin a presó i no tornin a sortir al carrer', opina Boada que afegeix que a Salt hi arriba a haver 'xifres esfereïdores' de delinqüents amb molts antecedents policials.

'Amb el temps la gent es tranquil·litzarà més', ha afirmat Boada que explica que un cop els reforços comencin a tenir efectes els veïns veuran que hi ha solucions i aniran relaxant la seva postura. En aquest sentit, Boada ha criticat l'actitud dels veïns i opina que 'aquesta no és la manera de mostrar el seu desacord'. El secretari general d'Interior afirma que tant el seu departament com l'Ajuntament de Salt són 'prou receptius' perquè els veïns puguin adreçar-hi les seves queixes i reivindicacions d'una altra manera.

Presumpta mà negra


El secretari general d'Interior diu que 'desconeix' si darrere de la mobilització veïnal hi ha algun responsable polític però opina que, si és així, 'està fent mala política i un flac favor als ciutadans'. 'S'ha d'evitar que algú pugui instrumentalitzar la sensació d'inseguretat per a fins concrets', ha conclòs Joan Boada.