El zelador del geriàtric 'la Caritat' que emmetzinava ancians podria confessar més crims

Joan Vila prestarà declaració el proper dimarts i el seu advocat avança que ha de fer 'una revelació important'

Joan Vila es troba ingressat a presó d'ençà que es van destapar els assassinats al geriàtric La Caritat d'Olot. Tot i que inicialment havia ingressat al centre penitenciari de Figueres, pocs dies més tard va ser traslladat en un mòdul psiquiàtric de Can Brians. Aquest dijous, el zelador va demanar al seu advocat, Carles Monguilod, poder tornar a declarar davant del jutge.


La petició arriba després que el jutjat d'Olot ordenés exhumar vuit nous cadàvers d'ancians, que havien mort al geriàtric al llarg del 2010. Els cossos, que es van desenterrar aquest dilluns, es trobaven en nínxols dels cementiris d'Olot, Sant Salvador de Bianya (Garrotxa) i Sant Joan les Fonts (Garrotxa).

En aquests moments, s'està pendent de les analítiques que han de permetre confirmar si els ancians haurien estat noves víctimes del zelador. Fins ara, Joan Vila ha confessat haver mort tres ancianes amb un líquid corrosiu.

L'advocat del zelador, Carles Monguilod, ha explicat que Vila li va demanar tornar a declarar davant del jutge 'a la vista d'aquestes darreres investigacions'. L'advocat ha entrat aquest mateix matí l'escrit als jutjats d'Olot, i el jutge que porta el cas ha fixat la declaració per al proper dimarts a la una del migdia.

Monguilod ja ha avançat que, tot i que coneix què vol explicar el zelador, 'cal ser respectuosos amb la instrucció i no revelar res fins que no s'hagi prestat la declaració'. El lletrat, però, sí que ha avançat que el seu client ha de fer una revelació 'important'.