Les famílies de les tres ancianes assassinades pel zelador d'Olot es personen com a acusació particular en el procés

L'advocat ja ha entrat al jutjat l'escrit d'una de les famílies i en els propers dies farà el mateix per a les altres dues

La primera de les tres famílies que s'ha personat en el procés com a acusació particular és la de l'anciana que va morir el passat 16 d'octubre. El cadàver d'aquesta víctima es va exhumar al cementiri de Sant Joan les Fonts (Garrotxa), lloc on també es va desenterrar la tercera anciana morta a mans del zelador.

L'advocat dels familiars -quatre fills i un nét- ha entrat aquest matí l'escrit als jutjats per personar-se en el procés. El lletrat, Rafel Berga, ha explicat que això permetrà 'tenir accés a una còpia de les actuacions per conèixer-les de primera mà' i poder demanar responsabilitats penals i civils contra el zelador del geriàtric.

En els propers dies, Berga també entrarà els escrits corresponents per a les famílies de les altres dues ancianes (que van morir emmetzinades els dies 12 i 17 d'octubre). En aquests casos, però, els tràmits per formular l'acusació particular s'allargaran uns dies més 'perquè no tenen descendents directes', ha precisat l'advocat.

El lletrat ha indicat que les tres famílies han decidit exercir conjuntament l'acusació particular perquè 'estan unides pel dolor'.

Enverinades per un líquid corrosiu

Les alarmes del cas van disparar-se el passat 17 d'octubre, després que una anciana interna al geriàtric 'La Caritat' d'Olot morís enverinada per un líquid corrosiu, possiblement lleixiu. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i, al cap de poques hores, van detenir Joan Vila com a autor d'aquest primer assassinat.

L'home, que té 45 anys i vivia amb els seus pares a Castellfollit de la Roca, va confessar haver mort dues ancianes més. Segons va explicar en la seva declaració davant del jutge, el zelador va dir que havia acabat amb la vida de les víctimes per estalviar-los patiments.

El zelador es troba intern en un mòdul psiquiàtric del centre penitenciari de Can Brians. Inicialment, havia ingressat a la presó de Figueres, però al cap de pocs dies es va decidir traslladar-lo a aquesta presó, on hi romandrà en espera que se celebri el judici.