Presó amb fiança de 1.500 euros per un dels dos detinguts a Lloret que faltava per declarar

Està pendent la decisió del jutge per a l'altre arrestat a l'espera que declari la seva parella

L'holandès per la qual el jutge ha ordenat presó amb fiança va llançar una pedra a una furgoneta dels Mossos d'Esquadra.

A primera hora del matí d'ahir, amics dels joves detinguts es van concentrar a les portes dels jutjats de Blanes. Un company d'alguns dels detinguts, Pierre Morreau, de 20 anys i veí de Brest, es va mostrat desconcertat per la situació i va explicar que el seu amic segueix en dependències judicials. "Fa moltes hores que està tancat i no és una persona conflictiva, no entenc aquesta situació", va destacar. La fiança que el jutge va fixar per als detinguts que han passat la nit a presó és d'entre 1.500 i 3.000 euros.

20 joves, majoritàriament francesos

La policia va detenir els vint joves la matinada de dijous a prop de la discoteca 'Colossos'. Els fets van passar al voltant de les dues de la matinada i el conflicte es va originar en aquesta discoteca, on la policia va obligar a obrir les portes d'emergències perquè el local, on hi havia 1.800 clients, no hi funcionava l'aire condicionat. Els aldarulls van començar arran d'aquest fets i els conflictes van arribar fins a l'avinguda Just Marlès, on els joves es van enfrontar a l'autoritat i van fer destrosses en el mobiliari urbà. Per tot això, els Mossos d'Esquadra van detenir 13 joves francesos, tres d'alemanys, dos de nacionalitat holandesa, un de suís i un altre d'eslovè, amb edats compreses entre els 20 i els 30 anys, excepte un d'ells que és menor. 

L'Ajuntament de Lloret de Mar va fer tancar divendres passat la discoteca 'Colossos', focus on es van generar els aldarulls, per deficiències elèctriques. Després d'una inspecció al local, els tècnics del consistori han detectat irregularitats al sistema d'electricitat. Per aquest motiu, i per evitar que es pugui repetir un episodi com el de dijous, l'ajuntament ha ordenat el tancament cautelar del local, amb capacitat per a 1.800 persones i situada a l'avinguda Just Marlès, a la zona d'oci nocturn del municipi. La discoteca no podrà tornar a obrir les portes fins que no hagi reparat aquestes deficiències.

Una situació similar l'any 2004

La matinada de l'11 d'agost del 2004, hi va haver 14 detinguts a Lloret de Mar en una batalla campal entre turistes i policies, que també va acabar amb destrosses al mobiliari urbà. En aquest cas, només es va arribar a jutjat un dels detinguts, de nacionalitat espanyola, que va ser absolt. La resta dels arrestats, que eren turistes, la majoria d'ells italians, però també hi havia un jove francès, un belga i un de nacionalitat austríaca, van quedar impunes.

Manifestació per reclamar un turisme qualitat

A causa d'aquest malestar que viu el municipi de Lloret de Mar aquests darrers dies, una plataforma ciutadana ha convocat per aquest dilluns a la tarda una manifestació per reclamar un turisme de qualitat. Sota el lema 'Estimem Lloret', la concentració recorrerà els carrers del municipi, passant per l'avinguda Just Marlès, la zona d'oci nocturn del municipi, fins arribar a l'Ajuntament. Els veïns de la població volen explicar que se senten orgullosos de la vila i que no estan d'acord amb la imatge que s'està donant del municipi.