Enfrontaments entre 400 joves i els Mossos d'Esquadra a Lloret de Mar

Un jove francès detingut per enfrontar-se a als agents durant uns aldarulls a la zona d'oci nocturn

Els fets han tingut lloc pels voltants d'un quart de sis de la matinada, coincidint amb l'horari de tancaments dels bars i les discoteques que es concentren al llarg de l'Avinguda Just Marlés de Lloret de Mar. Unes 400 persones, la gran majoria turistes francesos i italians, s'han concentrat al carrer un cop s'ha acabat la festa a l'interior dels locals i han envaït la calçada.

La policia ha anat fins al lloc per dispersar-los i aleshores uns quants joves s'hi ha oposat i s'han enfrontat als agents. Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat efectius de la Policia Local de Lloret de Mar, patrulles dels Mossos d'Esquadra i també agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Segons ha avançat la Cadena Ser, durant els aldarulls els joves haurien llançat ampolles i gots contra els policies. A més, també han desplaçat diversos contenidors que es trobaven a tocar de la vorera fins al mig de l'avinguda, fent-los servir a mode de barricades.

Els policies han carregat per dissoldre el grup d'estrangers que es negava a abandonar l'indret. Fins i tot, els agents de l'ARRO han disparat bales d'aire comprimit. L'actuació, que ha durat més de mitja hora i ha acabat quan faltaven pocs minuts per a les sis del matí, s'ha saldat amb un detingut.

Es tracta d'un jove turista francès de 23 anys, a qui els Mossos d'Esquadra s'han emportat fins a comissaria. El noi està acusat d'un delicte per desordres a la via pública. 

L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, ha explicat que no hi ha hagut més desperfectes al mobiliari urbà més enllà dels contenidors que s'han mogut de lloc. De fet, Codina ja ha manifestat la seva intenció de posar fre a aquest model de turisme. Entre les mesures que l'alcalde ha posat damunt la taula hi ha la instal·lació de més càmeres de vigilància a la zona d'oci nocturn i també lluitar per eradicar els anomenats 'disco-tours', excursions guiades que ofereixen operadors turístics per anar de pub en pub.