Llibertat amb fiança de 3.000 euros pels primers detinguts pels aldarulls a Lloret que han declarat

Ahir dissabte van declarar sis dels vint detinguts

Se'ls va acusar de presumptes autors d'atemptar contra els agents de l'autoritat i també per desordres públics.

Els disturbis es van generar arran de les deficiències elèctriques a la discoteca 'Colossos', situada a la zona d'oci nocturn del municipi. Els fets van passar al voltant de les dues de la matinada i el conflicte es va originar en aquesta discoteca, on la policia va obligar a obrir les portes d'emergències perquè el local, on hi havia 1.800 clients per l'actuació d'un famós DJ, no hi funcionava l'aire condicionat. Els aldarulls van començar arran d'aquest fets i els conflictes van arribar fins a l'avinguda Just Marlès, on els joves es van enfrontar a l'autoritat i van fer destrosses en el mobiliari urbà.

Per tot això, els Mossos d'Esquadra van detenir 13 joves francesos, tres d'alemanys, dos de nacionalitat holandesa, un de suís i un altre d'eslovè, amb edats compreses entre els 20 i els 30 anys, excepte un d'ells que és menor. La policia els va arrestar com a presumptes autors d'atemptar contra els agents de l'autoritat i també per desordres públics.

L'Ajuntament fa tancar la discoteca 'Colossos'

Precisament, l'Ajuntament de Lloret de Mar ha fet tancar aquest divendres la discoteca 'Colossos', focus on es van generar els aldarulls, per deficiències elèctriques. Després d'una inspecció al local, els tècnics del consistori han detectat irregularitats al sistema d'electricitat. Per aquest motiu, i per evitar que es pugui repetir un episodi com el de dijous, l'ajuntament ha ordenat el tancament cautelar del local, amb capacitat per a 1.800 persones i situada a l'avinguda Just Marlès, a la zona d'oci nocturn del municipi. La discoteca no podrà tornar a obrir les portes fins que no hagi reparat aquestes deficiències.

Catorze detinguts per fets similars l'any 2004

La matinada de l'11 d'agost del 2004, hi va haver 14 detinguts a Lloret de Mar en una batalla campal entre turistes i policies, que també va acabar amb destrosses al mobiliari urbà. En aquest cas, només es va arribar a jutjat un dels detinguts, de nacionalitat espanyola, que va ser absolt. La resta dels arrestats, que eren turistes, la majoria d'ells italians, però també hi havia un jove francès, un belga i un de nacionalitat austríaca, van quedar impunes.

El testimoni de dos amics dels detinguts

Des de primera hora del matí una desena de familiars i amics dels detinguts s'han concentrat a les portes del jutjat de Blanes, en suport als 20 detinguts pels aldarulls la matinada de dijous a Lloret de Mar. Dos amics de dos dels detinguts francesos, Vincent Quioc i Pierre Morreau, de 20 anys i veïns de Brest, expliquen que ells estaven a l'avinguda Just Marlès quan van començar els disturbis. Segons ha relatat Morreau, la policia va començar a carregar a tots els que estaven per la zona i ells es van trobar enmig de la batalla campal. Quioc, per la seva banda, ha assegurat que els agents van carregar "gratuïtament" a tothom, i fins i tot explica que ell va rebre algun cop.