Interior intensificarà els controls als locals de Lloret per comprovar que compleixen la normativa

El fort desplegament policial a la zona d'oci nocturn, que es mantindrà tot l'agost, evita una nova nit de batusses i aldarulls

  • Fort desplegament policial © ACN
    Fort desplegament policial © ACN
  • Fort dispositiu policial controlant l'oci nocturn de Lloret de Mar © ACN
    Fort dispositiu policial controlant l'oci nocturn de Lloret de Mar © ACN
  • Agent de la Policia Municipal controlant els carrers © ACN
    Agent de la Policia Municipal controlant els carrers © ACN
Mossos d'Esquadra, agents dels ARRO, de la Brigada Mòbil i efectius de la Policia Local de Lloret han blindat aquest divendres a la matinada la zona d'oci nocturn del municipi. Els efectius policials s'han situat al llarg de la zona d'oci nocturn, mentre les furgonetes dels mossos recorrien constantment l'Avinguda Just Marlés. Només aquí, hi ha repartides 27 de les 46 discoteques que hi ha a Lloret. 

En total, el dispositiu ha concentrat més d'un centenar d'agents a la zona, al costat dels turistes bevent al carrer i de la constant presència de joves distribuint 'flyers' de les discoteques. L'objectiu de la forta presència policial era evitar els aldarulls que ha viscut Lloret de Mar. De moment, aquesta passada matinada ha estat tranquil·la i no s'han registrat incidents rellevants. 

La situació que viu Lloret de Mar ha fet que aquesta nit s'hagi desplaçat fins a la zona la plana major dels Mossos d'Esquadra, juntament amb el director general de la Policia, Manel Prat. El director ha recorregut la zona d'oci nocturn acompanyat, entre d'altres, per l'alcalde de Lloret, Romà Codina; el cap de la Regió Policial, el comissari Joaquim Belenguer, i el cap de la comissaria General Territorial, Manel Castellví. 

Prat ha explicat que s'ha adreçat a Lloret per comprovar sobre terreny "com estava la situació". El director general ha admès que "la gran concentració de locals a la zona lúdica genera uns problemes de convivència i de civisme importants, que a vegades vénen provocats per alguna espurna". 

En aquest punt, Prat ha fet referència a l'incident d'aquest dijous a la matinada, en què l'avaria elèctrica a la discoteca 'Colossos' va degenerar amb aldarulls al carrer, nombroses destrosses i vint detinguts. "Es va decidir evacuar el local i això va provocar que hi hagués una reacció en cadena", ha explicat. 

Intensificar les inspeccions

El director ha avançat que el Departament d'Interior, colze a colze amb l'Ajuntament, portarà a terme "un pla d'inspeccions" estricte per veure si els locals compleixen la normativa "i si hi ha garanties de seguretat" per a la gent que assisteix a les discoteques. Les inspeccions es portaran a terme tant per part de la policia administrativa dels Mossos d'Esquadra com dels equips municipals i la Policia Local de Lloret de Mar. 

Manel Prat també ha assegurat que, arran de la darrera batussa, "s'ha reforçat encara més la presència policial" i que aquest increment d'efectius s'allargarà fins que acabi l'agost. "Estem intentant que els aldarulls que s'han produït no es repeteixin", ha conclòs. 

Nits mogudes

Lloret de Mar ha patit dues nits amb aldarulls al carrer en una setmana. La primera va ser la matinada de diumenge a dilluns. Quan les discoteques situades a l'avinguda Just Marlés -el cor de l'oci nocturn de Lloret- van tancar, centenars de joves turistes es van aglomerar al carrer i van envair la carretera. Llavors va començar una baralla entre dos grups de joves que es va tornar contra la policia quan van intentar dispersar la multitud i fer que la gent marxés a dormir. 

Alguns joves es van enfrontar amb la policia, a qui van arribar a llançar ampolles i gots. Els agents van disparar salves i van fer alguna càrrega. La batussa va acabar amb un detingut que ja ha quedat en llibertat amb càrrecs. 

La matinada de dijous, però, es va viure una autèntica batalla campal que es va saldar amb una vintena de detinguts i 22 ferits, 9 d'ells policies. L'espurna que va fer saltar la tranquil·litat pels aires va ser el tancament prematur de la discoteca Colossos. Hi actuava el famós Dj Tiesto i la discoteca estava plena, amb unes 1.800 persones, però el local es va quedar sense llum. Tot i que van engegar generadors, no tenien prou potència per mantenir també l'aire condicionat i, per culpa de la calor i l'aglomeració de gent, alguns clients van patir lipotímies. Per això, la policia va obligar la discoteca a obrir les portes d'emergència i a desallotjar. 

Això va provocar un conflicte entre la policia, que impedia més entrades al local, i els joves que volien accedir-hi. El descontrol es va apoderar dels joves i molts es van enfrontar a la policia mentre es dedicaven a recórrer els carrers de la població fent destrosses al mobiliari urbà. El agents van llançar pilotes de goma i van patrullar constantment pels carrers per dispersar la multitud.