Segona nit d'enfrontaments entre joves turistes i la policia a Lloret de Mar

Una vintena de detinguts pels aldarulls en una zona d'oci

  • La discoteca 'Colossos', lloc on es va iniciar l'aldarull © ACN
    La discoteca 'Colossos', lloc on es va iniciar l'aldarull © ACN
  • Els turistes han malmès divers mobiliari urbà © ACN
    Els turistes han malmès divers mobiliari urbà © ACN
Nit moguda altra vegada a la zona d'oci de Lloret de Mar. Si dilluns a la matinada una baralla entre dos grups de turistes va acabar amb enfrontaments contra la policia, aquest dijous a la matinada l'espurna del conflicte ha sorgit a la discoteca Colossos. 

Segons els Mossos, la discoteca ha desconnectat l'aire condicionat quan s'ha quedat sense electricitat i els generadors de l'establiment només eren suficients per donar corda al so i a la llum. La calor que feia al local, amb 1.800 cossos ballant, ha provocat més d'una lipotímia i la policia ha obligat els responsables a obrir les portes d'emergència. 

Això ha provocat un conflicte entre la policia, que impedia més entrades al local, i els joves que volien accedir-hi. El descontrol s'ha apoderat dels joves i molts s'han concentrat a l'avinguda Just Marlés, on hi ha molts locals d'oci nocturn, i s'han enfrontat a la policia a la vegada que han destrossat el mobiliari urbà. 

La nit ha acabat amb nombroses destrosses a bancs, papereres i la crema d'un contenidor, a més d'una vintena de detinguts. Tots ells han estat arrestats per atemptat a l'autoritat i desordres públics. 

Després dels aldarulls de dilluns, l'alcalde de Lloret, Romà Codina, va demanar reduir els horaris de les discoteques per evitar aquest tipus de conflictes i va mostrar el seu convenciment que ha arribat l'hora de "reconduir" el model turístic a Lloret i eradicar la mala imatge que han generat els conflictes derivats de l'oci nocturn.

Dels vint detinguts, 13 són francesos, tres alemanys, dos holandesos, un és de nacionalitat suïssa i un altre eslovè. La majoria tenen entre 20 i 22 anys, però n'hi h dos de més grans, de 31 i 31 anys, i un menor, de 17 anys. 

22 ferits

Els enfrontaments han acabat amb 22 persones ferides de caràcter lleu nou de les quals són Mossos d'Esquadra, que han estat donats d'alta en el lloc dels fets. Dels altres 13, 7 han estat traslladats pel Sistema d'Emergències Mèdiques a l'Hospital de Blanes. Segons fonts mèdiques, principalment es tracta de casos de contusió i intoxicacions etíliques.