Passen a disposició judicial els 20 detinguts pels aldarulls a Lloret de Mar

Tots els joves són estrangers, la majoria francesos, que van arrestar la matinada de dijous a la zona d'oci nocturn del municipi

La policia va detenir els vint joves la matinada de dijous a prop de la discoteca 'Colossos'. Els fets van passar al voltant de les dues de la matinada i el conflicte es va originar en aquesta discoteca, on la policia va obligar a obrir les portes d'emergències perquè el local, on hi havia 1.800 clients per l'actuació d'un famós DJ, no hi funcionava l'aire condicionat. Els aldarulls van començar arran d'aquest fets i els conflictes van arribar fins a l'avinguda Just Marlès, on els joves es van enfrontar a l'autoritat i van fer destrosses en el mobiliari urbà.

Per tot això, els Mossos d'Esquadra van detenir 13 joves francesos, tres d'alemanys, dos de nacionalitat holandesa, un de suís i un altre d'eslovè, amb edats compreses entre els 20 i els 30 anys, excepte un d'ells que és menor. La policia els va arrestar com a presumptes autors d'atemptar contra els agents de l'autoritat i també per desordres públics.

L'Ajuntament fa tancar la discoteca 'Colossos'

Precisament, l'Ajuntament de Lloret de Mar ha fet tancar aquest divendres la discoteca 'Colossos', focus on es van generar els aldarulls, per deficiències elèctriques. Després d'una inspecció al local, els tècnics del consistori han detectat irregularitats al sistema d'electricitat. Per aquest motiu, i per evitar que es pugui repetir un episodi com el de dijous, l'ajuntament ha ordenat el tancament cautelar del local, amb capacitat per a 1.800 persones i situada a l'avinguda Just Marlès, a la zona d'oci nocturn del municipi. La discoteca no podrà tornar a obrir les portes fins que no hagi reparat aquestes deficiències.

Catorze detinguts per fets similars l'any 2004

La matinada de l'11 d'agost del 2004, hi va haver 14 detinguts a Lloret de Mar en una batalla campal entre turistes i policies, que també va acabar amb destrosses al mobiliari urbà. En aquest cas, només es va arribar a jutjat un dels detinguts, de nacionalitat espanyola, que va ser absolt. La resta dels arrestats, que eren turistes, la majoria d'ells italians, però també hi havia un jove francès, un belga i un de nacionalitat austríaca, van quedar impunes.