El sindicat dels Mossos assegura que a Lloret de Mar s'hagués pogut produir 'una tragèdia'

L'Ajuntament acorda garantir "l'estricte compliment" de les normatives d'oci nocturn

  • L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina
    L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina
  • Batalla campal entre la policia i els turistes la matinada del dilluns
    Batalla campal entre la policia i els turistes la matinada del dilluns
  • Turistes destrossat el mobiliari urbà la nit del dimecres
    Turistes destrossat el mobiliari urbà la nit del dimecres
  • L'Avinguda Just Marlés de Lloret de Mar, lloc on van desenvolupar els aldarulls © ACN
    L'Avinguda Just Marlés de Lloret de Mar, lloc on van desenvolupar els aldarulls © ACN
"La sort va fer que hi haguessin prou policies per poder controlar la situació", però "es van donar totes les bases perquè hagués passat quelcom pitjor". Així ha valorat a l'ACN Castejón els fets de dijous a la matinada a Lloret de Mar quan un grup important de joves turistes s'han enfrontat a la policia i han provocat destrosses al mobiliari urbà. Uns aldarulls que han provocat 22 ferits, nou dels quals mossos d'esquadra. 

La discoteca estava "absolutament plena"

Castejón ha remarcat que la discoteca estava "absolutament plena", que hi havia "una gran quantitat de gent que volia entrar" i ha insinuat la possibilitat d'un excés d'aforament. I segons ha assenyalat, va ser la presència dels antiavalots dels Mossos la que va aconseguir dispersar la gent que volia entrar, "sinó haguéssim tingut autèntics problemes", ha admès. 

"Ens van llançar de tot"

Va ser llavors quan "una gran massa de gent", milers segons els agents desplegats, "es van girar en contra dels mossos i els van tirar absolutament de tot". Castejón ha explicat que els van llançar pedres, ampolles i altres objectes i que es van produir "unes imatges d'aldarulls absolutament lamentables en plena via Just Marlet de Lloret".

Es pensen que Lloret "és la ciutat sense llei"

Castejón ha denunciat la situació, i ha assegurat que la problemàtica de Lloret durant l'estiu "no és res nou, ve d'anys, i mai se li ha buscat solució". Així, considera que el problema de Lloret "és que no hi ha cap tipus de respecte a res" i ha reconegut que els col·lectius de joves turistes que hi van a passar l'estiu "són molt complicats de dominar". En aquest sentit, Castejón apunta que la imatge que aquests joves turistes tenen de Lloret és que "és la ciutat sense llei", i ha subratllat que "se'ls ha de fer entendre que hi ha unes normes i s'han de respectar", ha dit assenyalant a les companyies que programen aquests viatges.

Castejón afirma que el problema de Lloret es produeix cada any, que és l'únic lloc de Catalunya on es produeix amb tanta intensitat i reconeix que "aquest any està essent dels pitjors".

Compliment dels horaris

L'Ajuntament de Lloret de Mar endurirà les normatives i ordenances municipals per mirar de frenar els aldarulls nocturns. L'alcalde, Romà Codina, ha ordenat a la policia local que actuï "de forma immediata" si s'incompleix la normativa i el consistori ha acordat iniciar des d'avui mateix un seguit d'accions orientades a garantir "l'estricte compliment" de les normatives d'oci nocturn. Unes accions que estableixen el compliment estricte dels horaris de tancament dels locals d'oci nocturn, la retirada de rètols i cartells publicitaris sense llicència, la prohibició de la difusió de propaganda al carrer i un major control de la prohibició de consum d'alcohol a la via pública, entre altres.

L'Ajuntament de Lloret ha acordat aquest dijous garantir "l'estricte compliment" de les normatives en l'àmbit de l'oci nocturn especialment en aquelles zones on s'han produït els aldarulls. Segons ha detallat en un comunicat, l'Ajuntament ha acordat iniciar, des d'aquest dijous mateix, una sèrie d'accions. En primer lloc, es garantirà el compliment estricte dels horaris dels establiments d'oci nocturn i la forma de procedir a la sortida d'aquests locals. També es retiraran els rètols i cartells publicitaris sense llicència i es prohibirà que hi hagi persones repartint propaganda a la via pública, com a mesura cautelar, amb l'objectiu de disminuir la pressió publicitària.

D'altra banda, es prohibirà la distribució d'aliments a les màquines de vending un cop tancats els establiments d'oci nocturn amb l'objectiu d'evitar aglomeracions i embrutiment de la via pública i s'incrementarà el control de la prohibició de consum d'alcohol a la via pública. Així mateix, es mantindran els reforços policials per garantir el benestar dels residents i visitants.

Prop d'un centenar d'agents policials patrullaran per Lloret de Mar aquest dijous a la nit. Es manté així el dispositiu de coordinació de seguretat ciutadana entre Mossos d'Esquadra i Policia Local.

Condemna unànime dels fets

Codina ha llegit aquest dijous un comunicat signat per la totalitat dels grups polítics que conformen el consistori municipal en què s'han condemnat els aldarulls de dijous a la matinada i s'ha refermat la postura municipal de fer front a les problemàtiques generades per l'oci nocturn. Així mateix, s'ha anunciat l'enduriment de reglaments i ordenances amb un paquet de mesures que afecten diferents administracions i activitats econòmiques i que es començaran a treballar a partir del mes de setembre.