L'oci nocturn vol combatre els touroperadors que venen Lloret com un destí de borratxera

La patronal del sector anuncia que també es personarà com a acusació popular contra la vintena de detinguts

"Els turistes han de venir amb la lliçó apresa", ha afirmat Joaquim Boadas que creu que ja és hora d'atacar "en origen" la imatge que es ven de Lloret de Mar. Segons Boadas, encara hi ha molts operadors turístics que fan servir la festa desbocada com a reclam i creu que això és un greuge tant per a Lloret de Mar com per als empresaris de l'oci nocturn que "fan bé la seva feina", tal i com demostra un reportatge d'investigació d'AraGirona.cat. "Han de saber que no tot s'hi val", ha reclamat Boadas que exigeix a les administracions que es posin mans a la feina i ataquin aquest tipus de publicitat negativa per a Lloret de Mar.

"És hora d'endurir el missatge", ha opinat Boadas que creu que els grups de joves que venen a Lloret de Mar atrets per l'anomenat turisme de borratxera no fan cap bé al sector. "El 99,9% dels clients de l'oci nocturn es comporten correctament", ha reivindicat el portaveu de la Fecasarm que també demana que no s'estigmatitzi el sector. Com a mostra de la seva condemna dels fets violents, Boadas ha anunciat que la Fecasarm es personarà com a acusació popular també contra els vint detinguts aquesta nit, la patronal ja va anunciar accions legals contra el primer jove detingut la matinada de dilluns.

Joaquim Boadas opina que el tancament prematur d'una discoteca o l'enuig perquè una actuació finalment s'ha hagut de suspendre "no justifica cap tipus de violència" i ha desvinculat els aldarulls d'aquesta nit amb els de la matinada de diumenge a dilluns. A més, demana més coordinació entre policies i seguretat dels locals per evitar que una persona que vagi passada de voltes pugui acabar provocant baralles multitudinàries. "Sabem que no hi pot haver un policia per persona", ha admès Boadas que opina, però, que cal intensificar la presència policial durant els mesos d'estiu, quan en una nit a Lloret hi poden haver 6.000 persones gaudint de l'oci nocturn. 

La Fecasarm rebutja frontalment que reduir l'horari d'obertura dels locals sigui una solució perquè creuen que el que s'aconseguiria seria l'efecte contrari, més congregacions de gent en un mateix moment a la via pública i, per tant, més possibilitats d'aldarulls. Si finalment hi ha una reducció de l'horari, la patronal convocarà una vaga perquè els locals tanquin les portes. "No es pot oblidar que el turisme que ve a gaudir de l'oci nocturn també genera beneficis", ha afirmat Boadas. Tampoc descarten, si hi ha aquesta reducció horària, reclamar compensacions econòmiques a Govern o ajuntaments per la via judicial.