La patronal de l'oci nocturn denunciarà els locals infractors de Lloret perquè se'ls expulsi del sector

Llibertat amb càrrecs per al jove francès de 23 anys detingut durant els aldarulls del cap de setmana

La patronal admet que, al sector de l'oci nocturn, no tothom fa les coses bé. Per això, el seu secretari general assegura que cal "donar la raó" a l'alcalde de Lloret de Mar quan va dir que la mala imatge que té el municipi és responsabilitat d'alguns bars i discoteques. 

Per això, Joaquim Boadas assegura que recolzaran el consistori a l'hora de "perseguir tant els locals com els intermediaris que es pensin que, en aquest camp, tot s'hi val". En declaracions a l'ACN, el portaveu de la Fecasarm ja ha avançat que, tan bon punt tinguin constància que hi hagi un establiment que vulneri la normativa, el que faran serà denunciar-lo davant la Generalitat perquè se'l sancioni. 

"El nostre sector no es respectarà ni tindrà una imatge de responsabilitat fins que no fem aquesta criba i s'expulsin els locals que incompleixin la llei", ha assegurat amb contundència Boadas. I ha afegit: "No podem permetre que al costat d'un empresari que actua correctament, n'hi hagi un altre que malmeti la imatge del sector".

Per aquest motiu, la Fecasarm ja ha anunciat que es posarà al costat de l'Ajuntament de Lloret de Mar "per eradicar aquestes conductes". Joaquim Boadas ha volgut advertir, però, que no s'han de posar tots els bars i discoteques "dins un mateix sac" per evitar que es "criminalitzi el sector de l'oci nocturn".

En aquest sentit, Boadas també ha dit que la venda d'alcohol a menors no és tan fàcil de detectar. I que, moltes vegades, són els mateixos joves els qui enganyen els responsables del local. "Molts joves falsifiquen el DNI o, simplement, demanen a un major d'edat que sigui ell qui els compri la beguda", assegura el secretari general de la Fecasarm. 

Com a primera acció, la patronal ja preveu portar a terme aquest mateix cap de setmana una campanya de conscienciació a Lloret de Mar, per evitar que el jovent que surt de festa faci soroll quan surti al carrer. La iniciativa, que ja s'ha portat a terme a altres municipis catalans, s'ha batejat amb el nom 'Maximum fun, minimum disturbance'.

Tancar més aviat no és la solució

Sí bé Boadas s'ha posat al costat de l'Ajuntament a l'hora de lluitar contra les males pràctiques, sí que s'ha oposat a què es pugui reduir l'horari d'obertura de les discoteques de Lloret de Mar. Per al secretari de la Fecasarm aquesta no és, en cap cas, la solució. 

"Si es tanca més aviat, això serà contraproduent perquè la gent continuarà volent sortir de festa", ha assegurat el secretari general. El portaveu de la Fecasarm ha tret xifres, procedents d'estudis de la patronal, per demostrar que si s'allarga l'horari de les discoteques, els problemes van a la baixa. 

"Hem comprovat que, si es tanca més enllà de les sis de la matinada, el local ja s'ha buidat en més d'un 50%", ha dit. A més, Joaquim Boadas també assegura que enllaçar el tancament de discoteques amb l'obertura de bars i cafeteries fa que, "els qui volen continuar desperts, vagin cap allà i no es quedin al carrer fent soroll o malmetent mobiliari públic".

En aquest sentit, el portaveu de la Fecasarm ha dit a l'Ajuntament de Lloret de Mar que està disposat a portar a terme "una prova pilot" al municipi, amb consentiment del consistori, per demostrar aquest extrem.

Llibertat amb càrrecs per al jove de 23 anys

D'altra banda, el jutge ha deixat en llibertat el jove turista francès de 23 anys a qui els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Lloret de Mar van detenir durant els aldarulls del cap de setmana. El jove, que té antecedents per fets similars, està acusat d'un delicte de desordres públics.

La batussa va tenir lloc dilluns poc després de les cinc de la matinada, quan centenars de turistes es van encarar amb els policies. Els joves s'havien concentrat a l'Avinguda Just Marlés, coincidint amb l'horari de tancament de les discoteques, i els agents van haver de fer dispars amb escopetes d'aire comprimit per dissoldre'ls. Durant l'aldarull, els joves van fer malbé un senyal de trànsit i van bolcar un contenidor al mig de l'avinguda a mode de barricada.