Identifiquen a l'escenari del crim dos dels joves que van negar participar en el tiroteig a Taialà

El germà de la víctima assegura que l'autor dels trets va baixar del cotxe amb l'arma i que els apuntava directament

Dels vuit detinguts pel crim de Tailà, estan empresonats. Es tracta de Jesús Moynelo, que ja va admetre haver disparat el tret mortal; dels seus dos afillats, Antonio i Ivan Jurado, i del cosí dels joves, Ismael Mohamed Gómez.

Antonio Jurado, àlies 'el Nini', es va negar a declarar davant el jutge, però l'autor confès del crim ja va dir que ell l'acompanyava dins el cotxe. Tant Ivan Jurado com Ismael Mohamed Gómez, però, van perjurar que aquella nit del 6 de juny no van arribar a l'escenari del crim. 

Segons van explicar, després d'assabentar-se que Moynelo i 'el Nini' anaven fins a Taialà, ells dos van decidir pujar fins al barri a cavall d'una moto. Abans d'arribar-hi, però, van sentir un tret i van decidir girar cua i tornar cap a casa. 

Aquest dimarts, però, els testimonis han desmuntat la versió d'aquests dos acusats. En una roda de reconeixement que s'ha fet a la presó de Girona, per evitar excarceracions, el germà de la víctima i la seva cosina han identificat, sense cap mena de dubte, Ivan Jurado i Ismael Mohamed com dos dels joves que aquella nit van acompanyar l'assassí fins davant del bar 'Casa Pepe'. 

Segons l'advocat de la família, Carles Monguilod, el reconeixement d'aquests dos acusats té "molta transcendència". Monguilod ha assegurat que, jurídicament, aquesta contradicció es coneix com "una prova de contraindici" i apunta clarament a què Ivan Jurado i Ismael Mohamed van tenir "una coparticipació en el crim". 

"Si van anar fins davant del bar i no sabien que es dispararien trets i es mataria algú, ho podrien haver dit", ha declarat Carles Monguilod. I ha afegit: "Com que directament van negar que fossin al lloc dels fets, es pressuposa que tenen alguna cosa a amagar". 

Baixar del cotxe i apuntar

A més de fer-se la roda de reconeixement, aquest matí el Jutjat d'Instrucció Número 1 de Girona també ha pres declaració a diversos testimonis. A més del germà i la cosina de la víctima, també ha passat davant del jutge un altre noi que la nit del crim es trobava al bar 'Casa Pepe'.

Segons ha explicat el germà, de 23 anys, l'enemistat entre la colla del Pont Major i la de Germans Sàbat feina uns dos anys que durava. Precisament, s'havia iniciat al mateix escenari del crim, el bar 'Casa Pepe', quan la víctima va voler defensar un dels joves del barri. 

El germà també ha admès que fa un any i escaig, arran d'aquesta enemistat, els joves del Pont Major li van destrossar el cotxe, tot i que aleshores no ho va denunciar. En relació a la nit del crim, el germà ha dit que mentre es trobaven celebrant el seu aniversari, dos cotxes van entrar al carrer Aneto. 

Al primer vehicle, a més de Jesús Moynelo i 'el Nini', també hi anaven Ivan Jurado i Ismael Mohamed. El germà també ha dit que l'autor del tret ja va baixar del cotxe amb l'escopeta a les mans, cosa que contradiu la declaració de Moynelo (que va assegurar que tenia l'arma al maleter).

Segons ha explicat el germà, Moynelo va "apuntar-lo directament", tant a ell com al seu germà, i va engegar-los entre tres i quatre trets. Aquest fet també contradiu la declaració de l'autor confès, ja que ell mateix va assegurar que havia disparat a l'aire. 

A més del germà, tant la cosina com l'altre jove també han declarat que els dos acusats aquella nit havien acompanyat Jesús Moynelo i 'el Nini' fins a l'escenari del crim.