Maten un jove a trets en un bar de Girona després d'una disputa entre colles

L'homicidi va tenir lloc poc després de les deu de la nit al bar Casa Pepe de Taialà · La víctima és José Agustín González de 25 anys

  • La propietària de l'immoble observant els treballs policials des del balcó de damunt el bar © M. Estarriola
    La propietària de l'immoble observant els treballs policials des del balcó de damunt el bar © M. Estarriola
  • Agents de la policia investigant els impactes i la trajectòria dels projectils © M. Estarriola
    Agents de la policia investigant els impactes i la trajectòria dels projectils © M. Estarriola
  • Moment de l'aixecament i retirada del cadàver del bar © M. Estarriola
    Moment de l'aixecament i retirada del cadàver del bar © M. Estarriola
Els fets han passat al carrer Aneto del barri de Taialà, situat a les rodalies de Girona. Segons han explicat fonts pròximes a la investigació, quan passaven pocs minuts de les deu, es van aturar dos cotxes davant del bar Casa Pepe. D'un dels vehicles no en va baixar ningú però de l'altre en van sortir un grup de tres joves que, armats amb pals, van començar a donar cops contra un Opel Corsa negre estacionats al carrer fins a destrossar-li els vidres. 

En aquell moment un altre grup de joves, entre els quals s'hi trobava la víctima José Agustín González de 25 anys, es van apropar a l'extrem de la terrassa per recriminar l'actitud dels vàndals. En aquell precís instant un dels nois ha tret un rifle de caça i ha disparat diversos trets. Un d'ells va impactar al cap de la víctima, matant-la a l'acte. La resta de bales van entrar dins el bar a través del vidre i van quedar enclastades dins el local. Immediatament els joves van tornar a pujar al cotxe i els dos vehicles van fugir ràpidament del lloc dels fets. 

Un veí del barri ha explicat que va escoltar els trets i primer es pensava que eren petards que provenien del bar. "Sempre hi ha molta joventut en aquest bar", ha explicat. Però, després d'acostar-se a l'establiment, ha vist volar cadires i ha escoltat crits i plors. "Quan he arribat he vist un noi estès a terra amb el cap obert", ha relatat. Aquest testimoni ha explicat que es tracta d'un jove del barri de família treballadora que no havia protagonitzat cap aldarull abans al barri. "Aquest és un barri tranquil, les baralles mai havien arribat a aquests extrems", ha afirmat. El vehicle destrossat era propietat de la víctima.

L'alcaldessa en funcions de Girona, Anna Pagans, i les regidores de Seguretat; Maria Àngels Freixenet, i la d'Urbanisme, Isabel Salamaña, s'han adreçat fins al lloc dels fets per assabentar-se del succés. La policia va mantenir acordonat el carrer al llarg de tota la nit mentre alguns curiosos es van apropar per veure de més a prop el que havia passat. 

Aquí pots veure una galeria d'imatges posteriors al crim.