El jove assassinat a Girona va rebre un tret al cap mentre celebrava l'aniversari del seu germà

Continua la recerca dels autors del tiroteig, a qui diversos testimonis identifiquen com a joves del barri del Pont Major

  • El local precintat després de la investigació d'ahir efectuada pels Mossos d'Esquadra © ACN
    El local precintat després de la investigació d'ahir efectuada pels Mossos d'Esquadra © ACN
  • L'exterior del bar 'Casa Pepe', l'escenari del crim, precintat pels Mossos © ACN
    L'exterior del bar 'Casa Pepe', l'escenari del crim, precintat pels Mossos © ACN
El silenci dominava aquest matí el carrer Aneto del barri de Germans Sàbat, on el bar 'Casa Pepe' tenia les persianes abaixades i continuava precintat pels Mossos d'Esquadra. L'assassinat del jove José A.G., de 25 anys, centrava les converses dels diferents veïns.

El crim va tenir lloc pels voltants de dos quarts d'onze de la nit. Dos cotxes van entrar al carrer i es van aturar davant el bar, on la víctima estava celebrant l'aniversari del seu germà en companyia d'uns col·legues. Entre tres i quatre nois van baixar dels vehicles i van destrossar el cotxe de José A.G., un Opel Kadett de color negre. Amb pals i bats, li van trencar els vidres i retrovisors i van abonyegar tota la xapa.

Després, mentre la colla de la víctima s'aixecava alarmada, un dels joves va engegar tres trets amb una escopeta. Un d'ells va impactar contra el cap de la víctima i el va matar a l'acte. 

Els agressors van marxar del barri a tota velocitat a cavall dels vehicles. Aquest matí, els veïns del barri que van ser testimonis del crim comentaven els fets des del 'bar Capilla', situat a escassos metres de l'escenari del tiroteig. 

"Que vingui gent de fora i es posi a disparar és per alarmar-se", explicava la propietària del bar, Capilla Torrejimeno, que porta 40 anys rere la barra. La dona explica que la víctima era molt coneguda al barri, i que la seva família hi vivia "de tota la vida". I afegeix: "Era un col·lega de tota la vida, com diuen els joves". 

Venien a buscar-lo

L'Àngel, un altre dels clients del bar, explica que en el moment del crim a l'interior del bar 'Casa Pepe' hi havia cap a una vintena de persones. "Venien a buscar-lo a ell, sabien on estava", explicava. L'Àngel també concreta que la família del jove (la víctima tenia un germà i una germana més petits) són coneguts al barri. "Suposo que ha estat una baralla entre grups, perquè arribar i engegar trets...", reflexiona. 

L'home que viu dalt mateix del bar 'Casa Pepe', José Hernández, i que té el local llogat, ha explicat que en el moment del tiroteig estava a la terrassa del darrere del pis. "Vaig escoltar dos espetecs molt forts, com si fossin petards; però de seguida vaig sentir crits de gent", ha relatat. I afegeix: "La gent sortia del bar amb les mans al cap, i els joves se n'anaven plorant". 

Hernández també concreta que Germans Sàbat és un barri "dormitori", format per treballadors, i tranquil. "Aquí no ha passat mai res, a vegades els veïns potser molesten perquè canten o són alegres, però fins a arribar a això...", reflexiona. 

Identificats i del Pont Major

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han intensificat la recerca per intentar localitzar els autors del tiroteig. De moment, no s'ha fet cap detenció. Alguns testimonis asseguren, però, que els autors del crim són joves del barri del Pont Major, amb qui els nois de Germans Sàbat tenen enemistats. Fins i tot, expliquen que ahir se'ls van donar noms i cognoms a la policia d'alguns dels integrants del grup.

D'altra banda, hi ha disparitat d'opinions al voltant de la víctima i la seva família. Mentre que alguns veïns asseguren que José A.G. era un jove "alegre" i que no buscava brega, d'altres diuen que en alguns moments era conflictiu i que estaria embolicat en assumptes tèrbols de drogues.

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant els fets per aclarir l'assassinat a trets. Aquest matí, la policia científica ha tornat al lloc del crim per buscar més pistes que permetin esclarir els fets.