L'homicida de Taialà diu que duia l'arma per protegir-se i que no tenia intenció de matar ningú

La família creu que tenia els dos germans al punt de mira i que podria ser autor d'un assassinat i d'un intent

Jesús M. D. ha explicat que el mateix dia dels fets, a la tarda, la colla de Germans Sàbat havia anat a buscar la de Pont Major i els havia amenaçat de mort. Per això, ja a a la nit va agafar un rifle i el va guardar al maleter abans d'anar a 'Casa Pepe'. Segons els seu lletrat, la intenció del detingut era defensa-se i no tenia en ment matar a ningú. Benet Salellas ha explicat que l'homicida ha relatat a la policia que l'arma la tenia guardada a Girona després d'haver-la desenterrat d'una casa de Llorà. 

Aquesta casa era el centre d'operacions d'una banda d'atracadors detinguts el febrer del 2009 després de robar a 'la Caixa' de Caldes de Malavella. Els tres atracadors, ja condemnats a més de 12 anys de presó, van protagonitzar una fugida sonada en cotxe a gran velocitat i un tiroteig amb els Mossos d'Esquadra que finalment els van detenir a Sarrià de Ter. "Les armes estaven enterrades a Llorà i quan els van detenir la va treure d'allà i la va guardar a Girona", ha explicat Salellas. 

Aquest divendres els vuit detinguts en relació al crim passaran pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona on declararan. La família de la víctima s'ha personat com a acusació particular. El seu lletrat, Carles Monguilod, diu que el germà que ha sobreviscut assegura que es va salvar gairebé de miracle perquè es va ajupir i no el va tocar cap bala. Per això, la família creu que el detingut tenia intenció de matar-los a tots dos.