Els Mossos detenen a la Garrotxa l'autor del tret que va matar el jove de Girona

La xifra de detinguts relacionats amb el crim s'eleva a vuit

La xifra de detinguts relacionats amb el crim al bar de Taialà s'eleva a vuit. Dimarts al vespre es coneixia que la policia ja havia trobat tres dels joves implicats en el cas però afirmava que, entre els detinguts, encara no hi havia l'autor material dels trets. El reforç de la vigilància policial ha permès que aquest dimecres ja siguin vuit les persones que detingudes en relació al cas. Els Mossos d'Esquadra continuen investigant els fets i el cas es manté sota secret de sumari

Segons fonts policials, entre els detinguts hi ha l'autor material dels trets. Els Mossos d'Esquadra l'han identificat i detingut a la comarca de la Garrotxa. Aquest jove hauria disparat amb una escopeta de bales fins a tres trets. Els dos primers van travessar el vidre de la terrassa del bar i no van impactar contra ningú però el tercer tret, que va ser mortal, va anar a parar al cap de la víctima, José Agustín G. P., veí del barri de 25 anys. El jove va morir a l'acte. 

Una disputa entre colles amb final tràgic

El crim va tenir lloc pels voltants de dos quarts d'onze de la nit d'aquest dilluns. Dos cotxes van entrar al carrer Aneto del barri de Taialà i es van aturar davant el bar 'Casa Pepe'. Al seu interior, estava celebrant l'aniversari del seu germà petit en companyia de familiars i amics. 

Segons van explicar alguns testimonis, entre tres i quatre nois van baixar dels vehicles i van destrossar el cotxe de José A.G., un Opel Kadett de color negre que estava just aparcat davant del bar. Armats amb bats i pals, li van trencar els vidres i retrovisors i li van abonyegar tota la xapa. 

Després, mentre la colla de la víctima s'aixecava alarmada, un dels joves va engegar tres trets amb una escopeta. Un d'ells va impactar contra el cap de la víctima i el va matar a l'acte. Els agressors van marxar del barri a tota velocitat a cavall dels vehicles.

Segons sembla, el detonant del crim va ser l'enemistat que es tenia la colla de la víctima amb uns joves del barri del Pont Major. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van intensificar la presència a les entrades i sortides de la ciutat per intentar localitzar els agressors i, finalment, el dispositiu ha permès la detenció de fins a vuit persones, entre les quals també hi ha algunes noies.