Els detinguts per la mort a trets del jove de Girona tenen entre 19 i 41 anys

Els Mossos d'Esquadra confirmen que els dos grups de nois, uns del Pont Major i l'altre de Germans Sàbat, es coneixien entre ells

Amb les cinc detencions d'avui, ja s'eleven a vuit les persones detingudes per l'assassinat a trets d'un noi al bar 'Casa Pepe' del barri de Taialà. En total, tres de les detencions -les d'ahir- s'han fet a Sarrià de Ter (Gironès), tres més a la comarca de la Garrotxa i, les dues restants, a Girona ciutat. 

Els detinguts formen part de la colla del barri de Pont Major que estava enemistada amb la de germans Sàbat. Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, els dos grups es coneixien entre ells, i ja s'havien enganxat. 

Dilluns a la nit, entre tres i quatre joves del Pont Major van pujar fins al barri de Taialà en cotxe amb ganes de buscar brega. Els joves van aturar els vehicles davant el bar 'Casa Pepe', situat al carrer Aneto, on la víctima estava celebrant l'aniversari del seu germà en companyia d'uns col·legues. 

Els joves van sortir del vehicle i, armats amb pals, van començar a destrossar el cotxe de la víctima, un Opel Kadett de color negre. Els agressors van rebentar-li els vidres i els retrovisors, i li van abonyegar la xapa per tots costats. La víctima, José Agustín G.P., es va aixecar per enfrontar-se amb els joves. 

Va ser aleshores quan un dels nois va treure una escopeta del maleter d'un dels cotxes i va engegar tres trets amb l'arma. Dos d'ells van impactar contra els vidres del bar i els van travessar; el tercer va tocar de ple el cap de la víctima, que va morir a l'acte. 

Totes les detencions, entre ahir i avui

Després del crim, els joves van fugir. La policia va intensificar la recerca i ahir mateix ja va detenir tres nois a Sarrià de Ter. Entre ells, però, no hi havia l'autor material dels trets. Els mossos, però, l'han pogut trobar avui a la comarca de la Garrotxa. Es tracta de Jesús M.D., de 36 anys, i veí de Girona.

La resta de detinguts són Sara M.R., de 21 anys, veïna de Salt; Jordi B.M., de 24 anys, veí de Sarrià de Ter; Maria del Mar R.P., de 22 anys, veïna de Girona; Ivan J.G., de 21 anys, veí de Girona; Antonio J.G., de 21 anys, veí de Girona; Barbara G.B., de 41 anys, veïna de Girona i Francisco Ismael M.G., de 19 anys, veí de Girona. 

Els dos joves de 21 anys Ivan i Antonio J.G. són germans. La dona de 41 anys que també ha estat detinguda és la seva mare.