Olot mostra la seva 'indignació' per la mala imatge que s'ha donat de la ciutat arran dels crims

La societat civil olotina fa una crida a unir esforços per sobreposar-se a l'adversitat i donar un 'impuls de vitalitat'

'Ja fa anys que Olot només surt als mitjans de comunicació quan hem de lamentar alguna tragèdia'. D'aquesta manera ha començat el manifest que compta amb el recolzament de més de 70 entitats d'Olot i del conjunt de la Garrotxa. Puntuals a la una uns 300 veïns s'han aplegat a la plaça per recolzar aquest text que critica la imatge que s'ha donat de la ciutat arran dels crims i vol animar els ciutadans a sumar energies per sobresposar-se a l'adversitat.


Primer en català i després en castellà els olotins ha dit de la veu de l'actriu Marta Puig que estan 'indignats' per la imatge exterior que dóna a entendre que a Olot 'només hi passen desgràcies' i que tot estigui dominat 'per la circumstància escabrosa'.

L'autocrítica també ha tingut cabuda en el manifest perquè la societat civil d'Olot sosté fins ara no han 'canalitzat bé' aquesta indignació. En aquest sentit, lamenten que només hagi servit perquè els olotins es tornessin 'més desconfiats' i 'perdessin autoestima'. 'Com si, poc o molt, ens haguéssim cregut la imatge que tantes vegades s'ha volgut difondre de nosaltres', exposa el manifest

Finalment, el text insta els olotins a fer saber que Olot és 'un lloc meravellós' que pot ensenyar coses a altres poblacions, com la capacitat cívica i integradora que té la ciutat. 'És important que tornem a confiar en nosaltres mateixos i recuperem l'alegria i l'autoestima', continua el text que conclou demanant a tothom, veïns, entitats i associacions, que participin 'd'aquest ressorgiment' i 'donin un nou impuls a la vitalitat a la nostra ciutat perquè pugui brillar aquí i arreu del món'.

Portades que fan mal

L'endemà del tiroteig protagonitzat per Pere Puig el passat 14 de desembre, la majoria de diaris catalans obrien les seves edicions amb aquesta notícia. Amb tot, una de les portades que més rebuig va generar entre els olotins va ser la del diari 'Ara', el qual titulava 'Què té Olot' en referència als successos dels darrers mesos i anys, ja que també feien esment al segrest de Maria Àngels Feliu (1994). Aquest fet va encendre a molts lectors que van carregar tintes contra aquest mitjà de comunicació, mostrant la seva indignació a les xarxes socials de Twitter i al seu mur de Facebook. L'endemà la direcció del diari es va disculpar per la portada publicada.