La dona del sospitós del crim de Susqueda el contradiu

L'esposa de Jordi Magentí diu que mai es va queadr sola al pantà l'endemà de la desaparició

La dona del sospitós del doble crim de Susqueda ha negat que Jordi Magentí la deixés sola durant dues hores al pantà el 25 d'agost, l'endemà de la desaparició de la parella del Maresme.

D'aquesta manera ha contradit unes declaracions que el mateix Magentí hauria fet als Mossos d'Esquadra durant la investigació del cas. De fet, els investigadors apunten que el detingut podia haver aprofitat aquest lapse de temps per desfer-se de proves i objectes dels joves.

La dona, que aquest dimecres ha declarat com a testimoni al Jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, ha detallat que Magentí es va allunyar "uns 20 o 25 metres" però no va desaparèixer en cap moment. La testimoni també ha declarat que mai ha tingut por del suposat autor del doble crim i atribueix els dotze missatges enviats des del seu telèfon demanant ajuda a un virus o un troià informàtic.

La investigació que va acabar amb la detenció de Jordi Magentí com a suposat autor del mort a trets de la parella el Maresme es va allargar sis mesos i, durant aquest temps, els Mossos d'Esquadra van parlar sovint amb el sospitós. Ell mateix va explicar als investigadors que el dia 25 d'agost, l'endemà de la desaparició dels joves, havia estat amb la seva dona al pantà.

A més, segons recullen els agents, també els hi va detallar que la va deixar sola durant dues hores en una platgeta del pantà, situada davant de la Rierica, el lloc on Magentí solia pescar i on la investigació situa l'escena del crim. Per això, sospiten que el detingut podia haver anat al pantà amb la seva dona per fer-la servir de "coartada" i va aprofitar l'estona que la va deixar sola per desfer-se de proves i objectes relacionats amb les víctimes.

La dona de Jordi Magentí, que va marxar al seu país d'origen, Colòmbia, pocs dies després de la desaparició dels joves, ha tornat voluntàriament per declarar com a testimoni al Jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners. Ho ha fet acompanyada de la seva filla, que també va conviure amb el sospitós durant un temps a Anglès tot i que va acabar marxant, segons ha dit, per desavinences amb la mare i el fill de Magentí.

La dona ha confirmat que el 25 d'agost va anar amb el suposat autor del doble crim al pantà però ha contradit les manifestacions que Magentí li va fer a la policia perquè ha assegurat que en cap moment la va deixar sola. Segons ha explicat la testimoni, van anar a Susqueda a pescar entre quarts de dotze del matí i les dues de la tarda i, durant una estona, el sospitós es va allunyar d'on era ella però estava a una distància màxima de 25 metres i hi tenia contacte visual en tot moment.

La defensa de Magentí, encapçalada per l'advocat Benet Salellas, subratlla que a la causa hi ha tres fotografies que la dona va fer aquell dia i que en una d'elles hi apareix el sospitós. Segons Salellas, això acredita que estaven plegats. L'esposa també ha assegurat que anaven tot sovint al pantà a caçar bolets, buscar maduixes o fer llenya tot i que els investigadors apunten que Magentí solia pujar sol a Susqueda.

El sumari del cas també recollia una conversa entre Magentí i la seva dona, quan ella ja era a Colòmbia, durant la qual els investigadors interpreten que l'home intentava induir-la a explicar que el 25 d'agost van veure un grup de "25 o 30 persones, morenes de pell" que li feien "molt mala fila" per desviar l'atenció cap a altres possibles sospitosos. Declarant com a testimoni, la dona ha dit que sí que va veure un grup de "moros" que duien "gel·laba" i que va tenir por.

Un virus

En canvi, ha negat que se sentís amenaçada o tingués por del seu marit. El sumari del cas també recull un seguit de missatges que la dona va enviar demanant ajuda al 112 i a una amiga. Al jutjat ha atribuït l'enviament massiu de dotze missatges de text a un virus o un troià informàtic. "Sigui com sigui, ella no els va enviar voluntàriament", ha subratllat Salellas.

A més, també ha negat que marxés precipitadament a Colòmbia a principis de setembre. Segons ha explicat, feia temps que miraven preus de bitllets d'avió per a ella i el van comprar quan van trobar una bona oferta. La intenció era que Magentí es reunís amb ella allà quan hagués acabat amb la plantació de marihuana que tenia amb el seu fill al pantà. Arran d'aquestes declaracions, els investigadors comprovaran si van existir les cerques continuades per trobar bitllet a través d'algun ordinador.

"Des del nostre punt de vista, li està donant una coartada absoluta al seu marit", ha detallat l'advocada de l'acusació particular, Maria Monguilod que subratlla que tant la dona com la seva filla han declarat sense sortir-se del "guió". Monguilod ha explicat que la dona ha reconegut que no treballa a Colòmbia i que viu d'una pensió d'uns 900 euros que cobra Magentí.

La dona, que va arribar al país el 12 de juny, encara no ha visitat Magentí a la presó però ha explicat que sí que hi ha parlat per telèfon i que sempre li ha assegurat que és "innocent".