Escapa de presó l'acusat de matar la seva cunyada a Olot el 2012

Gurjeet Singh tenia un permís de cinc dies i no va tornar el dia assenyalat

Un dels dos homes condemnats a 22 anys i mig de presó per l'assassinat el 2012 a Olot de la jove índia Manpreet Kaur, s'ha fugat de la presó del Puig de les Basses de Figueres (Alt Empordà) després de no retornar d'un permís de cinc dies que li havien concedit.

Gurjeet Singh va sortir de la presó el 15 de desembre i havia de tornar el 21 abans de mitjanit, però no ho va fer. El dia següent des del centre penitenciari es va informar a l'Audiència de Girona d'aquest fet que, al seu torn, ho ha posat en coneixement de la fiscalia que imposarà un ordre de recerca segons ha explicat El Punt Avui.

Singh va ser conedemnat juntament amb Sodhi Ajit el maig del 2015, recollint el veredicte del jurat popular que els va declarar culpables d'assassinat per traïdoria i acarnissament. L'home fugat era el cunyat de la víctima, mentre que l'altre era el marit.

Tots dos es van declarar innocents en la celebració del judici. Segons el seu relat, el 24 de gener del 2012, van sortir de la feina al migdia i, quan van arribar a casa, es van trobar amb alguns objectes fora de lloc, com cartes tirades a terra, però no hi van donar massa importància pensant que podia ser alguna entremaliadura del fill.

Quan el marit va anar a l'habitació de matrimoni on creia que hi hauria la dona dormint, va relatar que es va trobar el canapè del llit obert i a la dona estesa a terra enmig d'un bassal de sang. Aleshores, la va moure i, segons va declarar, es va adonar que "algú" li havia tallat el coll i l'havia apunyalat a l'abdomen. Sodhi Singh va avisar el seu germà, que també va anar a l'habitació de matrimoni i, en veure la víctima, va caure a terra de la impressió.

Segons el relat dels acusats, Sodhi Singh va sortir del pis per demanar ajuda a un veí. "Li vaig dir que truqués a la policia perquè algú havia matat la meva dona", va afirmar l'acusat.

Els dos germans van negar que, armats amb dues navalles, fossin ells dos els que van matar la dona. Els acusats asseguraven que la relació del matrimoni era excel·lent, que no tenien discussions fortes ni agressions físiques, i que la víctima mai havia manifestat tenir por o intenció de separar-se. També van negar que la dona mantingués relacions sexuals amb el cunyat. "No és veritat que m'atragués sexualment", indicava Gurjeet Singh.

Sodhi i Gurjeet Singh han negat explícitament que decidissin cometre "un crim d'honor" i degollar la víctima per adulteri, per mantenir relacions amb el cunyat. Segons han manifestat, professen la religió sikh en la qual hi ha "total igualtat" entre homes i dones i no es duen a terme aquest tipus de crims. "No va passar res de tot això que diuen", ha afirmat el cunyat.