El jurat popular declara culpables els dos germans d'assissinar la jove índia d'Olot

El fiscal demana que se'ls imposi la pena màxima de 25 anys de presó

Després de dos dies de deliberació, el jurat ha emès aquest dissabte a la tarda el seu veredicte. El tribunal popular ha declarat culpables d'assassinat amb traïdoria i acarnissament els dos germans indis, Sodhi Ajit i Gurjeet Singh (el marit i el cunyat de la víctima). Set dels nou membres del jurat consideren provat que els processats van atacar la víctima aquell migdia del 24 de gener, aprofitant que estava adormida, i que la van matar.

El crim va tenir lloc al pis que tots tres compartien, situat al carrer Pintor Velázquez d'Olot. A l'hora de fonamentar la resolució, el veredicte del jurat recull fins a set proves que incriminen directament els acusats. Entre aquestes, l'escrit subratlla les anàlisis d'ADN, que van trobar sang humana -i perfil genètic de la víctima- als dos 'kirpan' dels processats (els punyals simbòlics que fan servir els sikh). "Cosa que els fa compatibles amb les armes del crim", indica el jurat.

El veredicte també recull que el cunyat, Gurjeet Singh, tenia una taca de sang de la jove índia a la seva patilla. I que aquest processat presentava fins a set lesions (una de les quals, segurament feta amb una ungla) que li hauria causat la jove índia en un intent desesperat per intentar defensar-se.

El jurat popular també creu que era "impossible" que el marit i el cunyat, abans no arribessin els sanitaris, ja sabessin que a la jove l'havien degollada (com van indicar a un dels veïns). Perquè el cadàver de la jove estava estirat de bocaterrosa al terra de l'habitació i perquè el mocador que portava impedia que se li veiessin les ferides al coll.

Simular un robatori

La resolució del jurat també recull que els dos germans, després de cometre el crim, van intentar simular que algú havia comès un robatori al pis. Però que ho van fer de manera molt matussera, provocant "el mínim desordre" i deixant "objectes de valor a la vista". A més, el veredicte també troba significatiu que, de totes les habitacions que tenia el pis, l'única que estava "intacta" fos l'oratori.

El jurat també creu que Sodhi Ajit i Gurjeet Singh feia molt poc que havien mort la jove índia quan ells mateixos van donar la veu d'alarma, executant un pla per treure's l'assassinat del damunt. En aquest punt, el veredicte es remet a les declaracions dels sanitaris, a qui els hi va sorprendre que el cos de la jove índia encara estigués "calent" quan van arribar al pis, tot i que era ple gener, la finestra estava oberta i el cadàver es trobava al terra de l'habitació (ja de per si, fred).

Relació sentimental

Set dels nou membres del jurat també consideren provat que el cunyat, Gurjeet Singh, "tenia una relació sentimental amb la víctima". I és que les analítiques del laboratori van trobar perfil genètic del cunyat -amb tota probabilitat, semen- a l'anus de la jove índia. Tot i que el veredicte no entra a valorar-ho, aquest extrem avala la tesi del fiscal que l'assassinat va ser un crim d'honor, a l'estil dels què es cometen al Panjabi i al Paquistan (perquè la víctima, entenent-se amb el cunyat, havia deshonrat la família).

El veredicte, doncs, conclou -per set vots a favor i dos en contra- que el marit i el cunyat van ser els autors del crim. Que van assassinar la jove essent "conscients" que estava adormida i que "no s'esperava l'atac" i que, a l'hora de matar-la, s'hi van acarnissar, provocant-li patiments "innecessaris i gratuïts". En aquest punt, el veredicte recull que el cadàver tenia fins a "quatre ferides mortals" de la vintena de punyalades que li havien clavat (entre d'altres, al coll, al tòrax i a l'abdomen).

El veredicte declara Sodhi Ajit i Gurjeet Singh culpables d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. A més, també considera provat l'agreujant de parentiu (perquè eren el marit i el cunyat de la víctima). El jurat també s'ha oposat que, a l'hora de dictar sentència, l'Audiència de Girona proposi la suspensió de la pena o l'indult per als processats.

Després de la lectura del veredicte, el fiscal Víctor Pillado ha demanat que es condemni els dos germans a 25 anys de presó (la pena màxima per aquest delicte). En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que indemnitzin amb 258.055,02 euros el fill que Sodhi Ajit Singh i la víctima tenien en comú.

L'advocat de la Generalitat s'ha adherit a la petició del fiscal. I les defenses, encapçalades pels lletrats Carles Monguilod i Rafel Berga, han demanat que s'imposi la pena mínima als dos acusats (en aquest cas, 22 anys i mig de presó). Les defenses ja han anunciat que, un cop l'Audiència dicti sentència, interposaran recurs davant del TSJC. El cas, que s'ha jutjat a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per sentència.