Els sanitaris que van atendre la jove morta a Olot van trobar el cos calent tot i ser gener

Els processats s'enfronten a una condemna de fins a 25 anys de presó.

Tercer dia de judici contra els dos germans (el marit i el cunyat) acusats d'assassinar la jove índia d'Olot. Entre la tanda de testimonis que han passat per la sala de vistes, aquest matí han declarat els sanitaris del SEM que van anar fins al pis del carrer Pintor Velázquez. En concret, el tècnic de l'ambulància, una infermera i un metge.

Els sanitaris van arribar al lloc del crim poc després d'un quart d'una del migdia. Asseguren que, d'ençà que van rebre la trucada d'una veïna, no van passar "més de vuit minuts" fins que van ser davant l'habitatge. Quan van entrar al pis, es van trobar la víctima estesa de bocaterrosa al terra de l'habitació enmig d'un bassal de sang. El cunyat, Gurjeet Singh, sanglotava al costat del cos. I el marit, Sodhi Ajit Singh, s'estava dret a l'estança.

El personal del SEM ha explicat que, al seu parer, ningú havia tocat el cos de la víctima. I que quan van voler prendre-li les constants per veure si encara era viva (la jove ja estava morta) els va sobtar que el cos encara fos calent. No només perquè la víctima jeia directament damunt l'enllosat de l'habitació, ja de per si fred, sinó perquè la finestra estava oberta i era ple gener.

"Feia poc que havia mort"

"Ens va cridar l'atenció que la temperatura del cos fos tan elevada", ha dit el tècnic de l'ambulància. I ha precisat: "Això indica que feia poc que havia mort, perquè si fes gaire estona el cadàver estaria fred". Per exemplificar-ho, el tècnic de l'ambulància ha explicat que, a l'hivern, hi ha vegades que des del SEM han d'atendre gent que ha patit caigudes i que, tot i estar vius, els han d'atendre per hipotèrmia.

Per la seva banda, la infermera ha afirmat que la mort s'hauria d'haver produït "de manera gairebé immediata". I el doctor, tot i no atrevir-se a precisar quan temps feia que la jove índia portava sense vida, ha dit que el seu cos "no estava més fred que l'ambient" i que la mort era "recent".

Precisament, el temps que portava morta la víctima és un dels punts clau al voltant del qual gira el judici. El fiscal sosté que Sodhi Ajit i Gurjeet Singh van matar la jove índia aquell mateix migdia, poc després de sortir de la feina. I que en van tenir prou amb deu minuts per assassinar la noia. Els processats, per la seva banda, ho neguen. Els dos homes asseguren que el crim el va cometre un tercer i que, quan van arribar al pis, la víctima ja estava morta.

Gent reservada

Aquest matí, també han declarat els veïns del bloc on es va cometre el crim. Tots ells han coincidit a dir que el marit i el cunyat de la víctima eren dos homes molt "tancats" i reservats, però que no hi havien tingut mai problemes a l'escala. També han explicat que no era estrany que la porta de l'edifici estigués tancada.

El president de la comunitat ha declarat que, aquell migdia, Sondhi Ajit Singh va sortir a l'escala demanant ajuda perquè la seva dona "estava morta". A més, mentre aquest testimoni s'esperava al carrer a què arribés l'ambulància, des de la finestra estant, el marit de la víctima li va indicar per senyes que a la víctima li havien tallat el coll.

Això xoca, però, amb el què han explicat els sanitaris del SEM. El tècnic, l'infermera i el doctor han declarat que, al seu parer, quan ells van arribar, ningú abans havia tocat el cadàver. I que no va ser fins que el van moure quan van adonar-se que a la jove índia li havien tallat el coll. Entre d'altres, perquè la víctima estava de bocaterrosa i portava un mocador que li tapava el coll.

25 anys de presó

El fiscal, Víctor Pillado, i el lletrat de la Generalitat acusen Sodhi Ajit Singh i Gurjeet Singh d'un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i demanen una condemna de 25 anys de presó per a cadascun. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública sol·licita que els dos homes indemnitzin amb 258.055,02 euros el fill que Sodhi Ajit Singh i la víctima tenien en comú.

Les defenses dels dos germans, encapçalades pels lletrats Rafel Berga i Carles Monguilod, neguen el relat de les acusacions i en demanen l'absolució. Els dos lletrats sostenen que els germans Singh no són els autors de l'assassinat.

El judici, que es fa amb jurat popular, s'allargarà fins dijous. Segons el guió, serà aleshores quan s'entregarà l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.