Els germans acusats de degollar la jove índia a Olot neguen els fets

Diuen que al arribar van trobar a la dona morta

Els dos germans acusats d'assassinar la jove índia a Olot han respost "no" o "això és mentida" a la majoria de les preguntes del fiscal. D'aquesta manera, Sodhi Ajit Singh -marit de la víctima- i Gurjeet Singh -cunyat- mantenen que ells no van ser els autors del crim. Segons el seu relat, el 24 de gener del 2012, van sortir de la feina al migdia i, quan van arribar a casa, es van trobar amb alguns objectes fora de lloc, com cartes tirades a terra, però no hi van donar massa importància pensant que podia ser alguna entremaliadura del fill.

Quan el marit va anar a l'habitació de matrimoni on creia que hi hauria la dona dormint, ha relatat que es va trobar el canapè del llit obert i a la dona estesa a terra enmig d'un bassal de sang. Aleshores, la va moure i, segons ha declarat, es va adonar que "algú" li havia tallat el coll i l'havia apunyalat a l'abdomen. Sodhi Singh va avisar el seu germà, que també va anar a l'habitació de matrimoni i, en veure la víctima, va caure a terra de la impressió.

Segons el relat dels acusats, Sodhi Singh va sortir del pis per demanar ajuda a un veí. "Li vaig dir que truqués a la policia perquè algú havia matat la meva dona", ha afirmat l'acusat.

Els dos germans han negat que, armats amb dues navalles, fossin ells dos els que van matar la dona. Els acusats asseguren que la relació del matrimoni era excel·lent, que no tenien discussions fortes ni agressions físiques, i que la víctima mai havia manifestat tenir por o intenció de separar-se. També han negat que la dona mantingués relacions sexuals amb el cunyat. "No és veritat que m'atragués sexualment", indica Gurjeet Singh.

Sodhi i Gurjeet Singh han negat explícitament que decidissin cometre "un crim d'honor" i degollar la víctima per adulteri, per mantenir relacions amb el cunyat. Segons han manifestat, professen la religió sikh en la qual hi ha "total igualtat" entre homes i dones i no es duen a terme aquest tipus de crims. "No va passar res de tot això que diuen", ha afirmat el cunyat.

Va ser un pretendent

Els dos germans asseguren que, després de tres anys del crim, ara tenen clar qui el va cometre i han assenyalat, amb nom i cognoms, a un company de feina de la víctima. "Va ser ell i després va remoure coses a casa per fingir un robatori", ha afirmat Sodhi Singh que detalla que l'assassí es va endur de la casa un ordinador, anells i una cartera. No va tocar, en canvi, la bossa de mà de la víctima, les caixes fortes o les joies de l'altar.

El marit de la víctima ha afirmat que el company de feina "estava enamorat" de la jove i volia viure amb ella. Com que la víctima no tenia cap intenció de deixar el seu espòs, sosté el processat, l'altre home la va acabar matant. Aquesta teoria l'ha recolzat també l'altre acusat, Gurjeet Singh, que creu que la va acabar apunyalant per gelosia.

Sodhi Singh ha explicat que just després del crim i abans que els detinguessin va donar a la policia diversos nomes de sospitosos, entre els quals hi podia haver algú que feia màgia negra contra ella, un company de feina de l'home amb qui s'havia barallat a cops amb una barra de ferro o una persona que els va fer destrosses a una moto.

"És la paraula d'ell contra la meva", ha afirmat el marit que no es creu la coartada que el company de feina de la dona va justificar davant dels Mossos d'Esquadra per descartar sospites sobre la seva possible implicació en el crim. La declaració dels dos germans, que s'ha fet aquest divendres a l'Audiència de Girona, ha durat més de cinc hores.

25 anys de presó

El fiscal, Víctor Pillado, i el lletrat de la Generalitat acusen Sodhi Ajit Singh i Gurjeet Singh d'un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i demanen una condemna de 25 anys de presó per a cadascun. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública sol·licita que els dos homes indemnitzin amb 258.055,02 euros el fill que Sodhi Ajit Singh i la víctima tenien en comú.

Les defenses dels dos germans, encapçalades pels lletrats Rafel Berga i Carles Monguilod, neguen el relat de les acusacions i demanen l'absolució. Els dos lletrats sostenen que els germans Singh no són els autors de l'assassinat.

El judici, que es fa amb jurat popular, continuarà dilluns a l'Audiència de Girona. Segons el guió, la previsió és que s'allargui fins dijous, quan entregaran l'objecte del veredicte al jurat popular que es retirarà a deliberar.