El pis d'Olot on van matar la jove índia estava desordenat expressament per simular un robatori

Els mossos consideren "altament probable" que la víctima dormís mentre la van degollar

Els Mossos d'Esquadra han assegurat que el pis d'Olot on van matar la jove índia estava desordenat expressament per simular un robatori. Segons els agents, l'assassí -o assassins- es van limitar a obrir calaixos i armaris "tirant cap enfora" els objectes que s'hi guardaven, com ara roba i cartes, però sense buscar res en concret.

De fet, la bossa de mà de la víctima no estava regirada, la porta d'entrada tampoc s'havia forçat i a l'interior d'una de les dues caixes fortes de l'habitatge s'hi van trobat 8.000 euros i diverses joies d'or. Els agents d'investigació també consideren "altament probable" que la jove índia estigués dormint al llit quan li van tallar el coll. L'escena d'un crim en ocasions també és la d'un robatori. Però això no va ser així en el cas de la jove índia que va aparèixer degollada al seu pis d'Olot. Els Mossos d'Esquadra d'investigació, que han declarat aquest migdia al judici, asseguren que el desordre que hi havia a l'habitatge no concordava "per res" amb el d'un robatori.

A preguntes del fiscal, els agents han anat repassant habitació per habitació. L'única que estava intacta era una estança que es feia servir per resar. A totes les altres, hi havia coses fora de lloc. Però com han precisat els mossos, el desordre no era exagerat.

Les portes de l'armari del menjador estaven obertes i hi havia objectes per terra. Al rebedor, el calaix del moble estava entreobert i n'havien tret guants i sobres. I a l'habitació on es va trobar el cadàver, havien tret part de la roba que es guardava a l'armari.

8.000 euros i joies a la caixa forta

Tot i això, però, la bossa de mà de la víctima no estava ni regirada. A més, les dues caixes fortes que hi havia a l'habitatge no s'havien ni provat d'obrir (en una, hi van aparèixer 8.000 euros i diverses joies d'or). I els diferents aparells electrònics que hi havia a l'habitatge -el televisor, una càmera o un DVD- estaven tots allà on tocava.

Els Mossos d'Esquadra també han explicat que la porta d'entrada no estava forçada, ni tampoc hi havia signes que s'hagués provat d'obrir fent-hi passar una targeta o una radiografia. A més, a l'interior de l'habitatge tampoc hi havia cap signe de forcejament (de fet, les sabatilles de la víctima estaven arrenglerades al costat de la tauleta de nit).

"Per sort o per desgràcia, hem estat a molts robatoris; i res aquí indicava que aquest fos l'escenari", han explicat els mossos d'investigació. Segons els agents, "més aviat semblava que algú s'hagués dedicat a agafar objectes dels armaris i calaixos i els hagués tirat cap enfora" que no pas que hagués escorcollat el pis buscant-hi objectes de valor.

Dormint al llit

Els mossos d'investigació també creuen que és "altament probable" que la jove índia estigués dormint al llit quan li van tallar el coll. Entre d'altres, perquè a l'escena del crim no hi havia massa sang i perquè el coixí sí que tenia esquitxos.

A més, per al fiscal, hi ha una prova que pot ser reveladora: una enganxina que es va trobar al damunt del matalàs, i que tenia la marca d'una petjada (que concordava amb la de les sabatilles del marit). Segons l'acusació, aquesta enganxina es trobava per terra en el moment del crim. L'assassí la va trepitjar, se la va endur amb la sabatilla i, mentre matava la jove índia, se li va desprendre i va quedar damunt del matalàs.

Durant la sessió del matí, també han passat per la sala de vistes els agents que van resseguir la trajectòria dels dos acusats aquell migdia del 24 de gener del 2012 (quan es va cometre el crim). Els mossos van estudiar el temps que es trigava per anar des de la fàbrica càrnia on treballaven els germans fins al pis del carrer Pintor Velázquez, per veure si en deu minuts haurien tingut temps d'assassinar la jove índia. I segons els mossos, per anar de la feina a casa, Sodhi Ajit i Gurjeet Singh haurien pogut fer el trajecte en cosa d'un minut i mig.

Aquesta tarda, la sessió continuarà amb més pericials. Entre d'altres, les de les proves d'ADN. Els dos acusats s'enfronten a una pena de 25 anys de presó per assassinat. Demà, la vista amb jurat popular entrarà a la recta final amb les conclusions de les parts i els informes.