El fiscal demana 25 anys de presó als acusats pel crim de la jove índia d'Olot

L'acusació diu que li van causar una "agonia desmesurada"

El fiscal demana 25 anys de presó per al marit i el cunyat acusats d'assassinar a ganivetades una jove índia a Olot el 24 de gener del 2012. L'acusació pública sosté que els dos germans, Sodhi Ajit S. i Gurjeet S. van causar "dolors extraordinaris" a la víctima i li van fer patir una "agonia desmesurada".

Segons el relat del fiscal, els acusats van sortir de la feina a las 12 del migdia i van anar fins al pis on convivien els tres plegats perquè sabien que hi hauria la víctima dormint després de treballar tota la nit. Aleshores, la van apunyalar per tot el cos amb dues navalles i la van degollar.

El fiscal també demana que els germans indemnitzin el fill de la víctima amb 258.055,02 euros.

Segons recull l'escrit d'acusacions del fiscal, Sodhi Ajit S. va casar-se amb la víctima l'any 2004, quan en feia quatre que ja residia a l'estat espanyol. L'enllaç, acordat entre les dues famílies, es va celebrar al país d'origen, a la zona índia del Punjab.

Un any més tard, la noia va traslladar-se cap aquí per viure amb el seu marit en un pis del carrer Pintor Velázquez d'Olot. El 2008, el germà de l'acusat va instal·lar-se amb el matrimoni. La parella aleshores ja havia ampliat la família i tenia un nadó d'un any i mig.

El crim que va acabar amb la vida de la jove índia va tenir lloc el 24 de gener del 2012. Els dos acusats treballaven en una empresa d'embotits de la capital de la Garrotxa, i començaven la jornada a quarts de vuit del matí.

La víctima, per la seva banda, feia torn de nit en una fàbrica de filatures de Sant Jaume de Llierca, d'on en sortia a les cinc de la matinada. Per això, aprofitava els matins per dormir, després de deixar el seu fill a la parada de l'autobús perquè anés a escola. El dia del crim, la noia va seguir la seva rutina habitual i, un cop va haver acomiadat el petit, va tornar cap a casa i es va posar al llit a quarts de nou del matí.

Crim planificat

Pocs minuts després de les dotze del migdia, els dos acusats van acabar la seva jornada laboral a l'empresa d'embotits. El marit i el cunyat, després de fitxar, van tornar cap a casa caminant amb la "ferma intenció" d'acabar amb la vida de la noia. Segons recull el fiscal, Víctor Pillado, els dos homes "havien planificat perfectament el crim".

L'acusació pública subratlla que els processats van aprofitar el moment idoni per agafar la víctima desprevinguda. Sabien que, a aquella hora, la noia estaria dormint al llit de matrimoni, "i que no es podria esperar un atac d'aquestes característiques de cap manera".

Armats amb navalles, els dos homes van anar fins a l'habitació i, un cop allà, es van abraonar damunt la jove índia. El fiscal destaca que els acusats van aprofitar la seva "superioritat numèrica" i que la víctima no va tenir cap mena de possibilitat de defensar-se, perquè estava completament adormida.

D'entrada, els acusats li van clavar fins a set ganivetades a l'abdomen i el tòrax, "fent passar un patiment absolutament innecessari i gratuït" a la víctima. Després, el marit i el cunyat la van apunyalar repetidament a la zona cervical i, al final, van acabar degollant-la.

Segons el fiscal, durant tot el temps que va durar l'atac, la jove índia va patir "un dolor desmesurat, extraordinari i innecessari". La jove va morir poca estona després, però no sense haver sofert "una agonia desmesurada", segons precisa l'acusació.

El ministeri públic imputa a Sodhi Ajit S. i a Gurjeet S. un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i demana una condemna de 25 anys de presó per a cadascun. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal sol·licita que els dos homes indemnitzin amb 258.055,02 euros el fill que Sodhi Ajit S. i la jove índia tenien en comú (i que aquest agost complirà 8 anys).

Detinguts dues setmanes després

Qui va alertar la policia del crim va ser una veïna de l'immoble, a qui el marit i el cunyat van anar a demanar ajuda poc després d'un quart d'una del migdia. Els Mossos d'Esquadra, però, no van detenir els dos homes fins dues setmanes després, el 10 de febrer del 2012.

L'endemà del crim, el marit fins i tot havia assistit al minut de silenci que l'Ajuntament d'Olot va convocar per condemnar la mort de la jove índia. D'ençà de la seva detenció, els dos homes es troben en presó preventiva.

Després de conèixer l'escrit del fiscal, tot fa preveure que tant l'advocat de Sodhi Ajit S. com el de Gurjeet S. demanaran l'absolució per als seus clients. Els dos lletrats sostenen que és impossible que els acusats cometessin el crim, tenint en compte que van sortir de l'empresa d'embotits a les 12.10h i que la trucada d'alerta al 112 va registrar-se a les 12.17h. Segons les defenses, Carles Monguilod i Rafel Berga, en aquest interval de temps, els dos homes no van poder sortir de la fàbrica, recórrer a peu els 200 metres que el separaven del domicili, cometre el crim i sortir a alertar els veïns.