Dos acusats de segrestar una jove a Olot per forçar-la a casar-se, escapen de la justícia

S'enfronten a penes de 5 i 7 anys de presó

Ordre de cerca i detenció per a dos acusats de segrestar una jove índia a Olot per forçar-la a casar-se. Els fets van passar el juny del 2009. Un dels pròfugs, Pargat Singh, que ara té 29 anys, havia mantingut una relació amb la noia, que s'havia acabat feia mig any.

Per fer-la seva, segons recull el fiscal, va contactar amb dos compatriotes, Rajinder i Buphinder Singh, i tots van idear un pla per intentar vèncer l'oposició de la jove a les núpcies. Se la van endur a Barcelona amb una furgoneta i la van coaccionar durant nou dies. El judici s'havia de fer avui, però com que ni Pargat ni Rajinder han aparegut -Buphinder ha al·legat estar malalt- l'Audiència ha ordenat que se'ls busqui i se'ls detingui.

Segons recull l'escrit d'acusacions del fiscal, els fets van tenir lloc el juny del 2009. Pargat Singh, un indi que aleshores tenia 24 anys, havia sortit durant temps amb la víctima. En concret, durant un any. Però la parella s'havia trencat el novembre del 2008.

El processat, però, volia de totes totes casar-se amb la jove índia. I per això, segons recull el fiscal, va idear un pla per segrestar-la juntament amb dos compatriotes més, Rajinder i Buphinder Singh. El 9 de juny del 2009, aquests dos homes van anar fins al pis on vivia la víctima, un quart situat al número 58 de la carretera de les Tries d'Olot.

Allà, segons recull el fiscal, els dos sequaços van obligar la noia a entrar en una furgoneta i se la van endur fins a Barcelona. Un cop en aquesta ciutat, "i en contra de la seva expressa voluntat, la van mantenir retinguda en un domicili desconegut durant nou dies", com detalla l'escrit d'acusació.

La intenció dels tres homes era vèncer l'oposició de la jove a les núpcies, i que acceptés casar-se amb Pargat Singh. Els tres acusats no van deixar anar la noia fins al 18 de juny del 2009.

El judici per aquests fets s'havia de celebrar aquest matí a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. El fiscal acusa els tres homes d'un delicte de detenció il·legal, per al qual demana 5 anys de presó. A més, també sol·licita que se'ls prohibeixi apropar-se a menys de 200 metres de la jove índia durant sis anys. Per a Pargat Singh, el nuvi, el ministeri públic eleva la seva petició de pena fins als 7 anys de presó, perquè també li imputa un segon delicte de coaccions.

Dos en rebel·lia i un tercer, malalt

El judici, però, no s'ha pogut celebrar. De fet, cap dels acusats s'hi ha presentat. Pargat i Rajinder Singh estan en parador desconegut i Buphinder Singh, de qui se'n coneix el domicili, ha al·legat estar malalt. Per això, l'Audiència de Girona ha dictat una ordre de cerca i detenció contra els dos primers acusats, perquè quan la policia els localitzi, els detingui i els porti davant la justícia.

El judici per aquests fets s'ha posposat fins al dia 30 d'abril a les deu del matí. Qui els jutjarà serà la mateixa Secció Quarta de l'Audiència de Girona.