Rosa Aladern abandona Blanes En Comú Podem i passa a regidora no adscrita

L'exregidora d'Urbanisme ho ha justificat per desavinences amb el partit

L'exregidora d'Urbanisme a l'Ajuntament de Blanes (Selva), Rosa Aladern, que va ser destituïda per l'alcalde Àngel Canosa (ERC), ha decidit abandonar la disciplina de Blanes En Comú Podem (BECP)  i passar a ser regidora no adscrita després que el partit reprovés la seva conducta dels darrers mesos demanant-li que no judicialitzés el conflicte amb el batlle.

La decisió la va anunciar al consistori el passat 24 d'octubre comunicant-ho de forma oficial entrant una instància. En la petició registrada s’explicita que sol·licita la baixa del grup municipal al qual estava adscrita des del principi d’aquest mandat i demana que sigui acceptada com a regidora no adscrita. En la instància, Aladern detalla que les raons que l’han empès a prendre aquesta renúncia són per "les desavinences amb el grup municipal".

La seva decisió es recollirà al proper ple municipal convocat pel consistori, que precisament tindrà lloc d’aquí a dos dies, el 27 d’octubre. Amb aquesta renúncia ja són quatre el nombre de regidors i regidora que han deixat el seu grup polític municipal durant l’actual mandat, que es va encetar el juny del 2019.

Els primer en fer-ho va ser José Morcillo el maig del 2020, i el març d’aquest 2022 ho va fer Sergio Atalaya. Tots dos pertanyien al grup municipal de Ciutadans. Per últim, el tercer regidor que ha passat a ser no adscrit és Mario Ros, qui ho va comunicar el passat mes de setembre.  

Regidora des del juny de l’any 2019

Rosa Aladern Gusi va concórrer a unes eleccions municipals per primera vegada l’any 2019, com a número dos de la llista de Blanes En Comú Podem, tot i que ho va fer com independent, sense pertànyer a cap agrupació política. Va entrar com a regidora a l’Ajuntament de Blanes aquell mateix any, en l’actual mandat que finalitzarà l’any vinent.

Empresària del món turístic i hostaler de professió, posteriorment a prendre possessió del seu càrrec com a regidora Rosa Aladern va ser nomenada tercera tinenta d’alcalde. Les seves àrees de govern han estat les d’Enginyeria, Residus i Neteja, Obra Pública i Urbanisme, fins el trencament del pacte de govern, el passat mes d’agost.