Blanes En Comú Podem demana a Aladern que eviti la judicialització del conflicte amb Canosa

La regidora va acudir a la fiscalia el 16 de setembre

El grup municipal de Blanes En Comú Podem ha reprès públicament a la seva regidora destituïda, Rosa Aladern, a través d'un comunicat on li demana tant a ella com a l'alcalde, Àngel Canosa (ERC), que evitin judicialitzar el conflicte obert des del mes d'agost quan el republicà la va destituir dels seus càrrecs al capdavant d'Urbanisme i va començar a governar en minoria.

Els Comuns demanen, després que la seva regidora acudís a la fiscalia el 16 de setembre, obrir mecanismes de debat i treball intern, per tal de resoldre els expedients dins dels canals i mitjans possibles dins de l'Ajuntament de Blanes. Amb tot, asseguren rebutjar "les sortides de to i la situació creada, tant en el darrer plenari com d'aquests últims dos mesos, i reclamem tornar a la política com a via de diàleg per a resoldre les diferències", asseveren.

El partit considera que tots els elements que s'estan posant en qüestió "són resolubles i discutibles dins del marc de la mateixa administració municipal" i per tot plegat proposen la convocatòria extraordinària d'una Junta de Portaveus per a poder traslladar i debatre amb tots els grups municipals la situació actual de les acusacions creuades entre Aladern i Canosa, alhora de assolir propostes per evitar la judicialització del conflicte.

Finalment els Comuns confessen que els "dol" la imatge pública generada els darrers mesos de "desconfiança mútua, escarni i insinuacions públiques (...) que posen en dubte l'honorabilitat dels membres del Plenari i de la mateixa administració municipal".