Blanes en Comú Podem decideix sortir del govern després de la destitució de la regidora d'Urbanisme

L'assemblea aprova per unanimitat passar a l'oposició i lamenta les "maniobres electoralistes d'ERC"

Blanes en Comú Podem ha decidit per unanimitat sortir del govern municipal i passar a l'oposició després que l'alcalde retirés les responsabilitats a la regidora d'Urbanisme aquest dilluns. Els comuns consideren que el decret signat per l'alcalde suposa un "trencament unilateral" del pacte de govern que van signar el 2019 per governar conjuntament. A més, consideren que es tracta una maniobra electoralista amb la vista posada en els comicis del 2023. Per últim, la formació espera que els republicans tirin endavant amb alguns dels projectes que els comuns han engegat en els últims mesos.

El govern local de Blanes (Selva) passarà a tenir només cinc regidors de vint-i-un que n'hi ha en el plenari. El motiu és que aquest dilluns a la nit Blanes en Comú Podem ha decidit sortir de l'executiu municipal i deixar únicament els regidors d'Esquerra al capdavant. El principal motiu és el decret d'alcaldia signat aquest mateix dilluns al matí. En ell, l'alcalde Àngel Canosa (ERC) treia les competències de govern i la tercera tinença d'alcaldia a la regidora Rosa Aladern i l'expulsava de la junta de govern local.

Segons els comuns, aquesta decisió suposa un trencament unilateral del pacte de govern que les dues formacions van signar després dels comicis municipals i que havien de portar a republicans i comuns a compartir el govern fins el maig del 2023. Els comuns recorden que en aquest pacte hi havia el cartipàs municipal i amb el decret signat per Canosa, aquest cartipàs s'ha modificat.

Per això una assemblea extraordinària feta pels comuns aquest dilluns a la nit ha decidit de forma unànime sortir del govern i passar a l'oposició. Els comuns recorden que en els tres anys que han estat en el govern municipal han hagut de gestionar temes molt complexes com ara el temporal Glòria, la pandèmia o la crisi de la guerra a Ucraïna. Blanes en Comú Podem en fa un balanç positiu de la gestió de totes aquestes crisis i han aconseguit que el municipi de Blanes mantingui la normalitat.

Per això demanen als republicans que no aturin aquells projectes que ara quedaran a mitges o s'havien de començar properament. Mentrestant, els cinc regidors de la formació asseguren que seguiran treballant des de l'oposició.