L’alcalde de Blanes retira les competències de govern a la regidora Rosa Aladern

Canosa diu haver-li perdut la confiança i sospita d'actuacions "presumptament irregulars"

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa (ERC), ha signat avui un Decret d’Alcaldia per retirar totes les competències de govern a la regidora Rosa Aladern (BECP). La resolució ha entrat en vigor avui mateix, i deixa sense efecte totes les atribucions que tenia delegades Rosa Aladern des del principi de l’actual mandat, arran del pacte de govern signat entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i BECP (Blanes En Comú Podem).

L’alcalde ha informat sobre aquesta decisió als Grups Municipals, així com als dos regidors no adscrits. Des d’avui dilluns Rosa Aladern ha deixat de ser membre de la Junta de Govern Local, tercera tinenta d’alcalde, així com regidora de les següents àrees de govern: Enginyeria; Urbanisme; Obra Pública; i Neteja i Recollida de Residus. Les seves competències han passat a ser assumides temporalment per l’alcalde, a l’espera de ser redistribuïdes, i amb la voluntat de respectar l’actual pacte de govern.

La manca de confiança i algunes actuacions de la regidora, que podrien constituir presumptes irregularitats en la seva gestió segons assenyala el consistori, també han determinat que l’alcalde de Blanes hagi dictat la incoació d’un procediment d’informació reservada, amb l’objectiu de determinar la naturalesa d’algun d’aquests fets. En aquest sentit, Canosa ha manifestat que s’ha fet sempre "des del més absolut respecte per la presumpció d’innocència, però també des de la voluntat d’actuar fermament en la defensa de la bona gestió pública".

Per últim, l’alcalde ha explicat que a mitjans de juliol ja va comunicar-li al portaveu de Blanes En Comú Podem, Jordi Urgell, les seves intencions de retirar-li les competències de govern a Rosa Aladern a causa de la pèrdua de confiança generada per la regidora. Des de llavors, els dos socis de govern (ERC i BECP) han mantingut diverses trobades per tractar aquesta qüestió.