L'exregidora d'Urbanisme de Blanes diu desconèixer per què l'investiguen

Rosa Aladern avisa que quan hi hagi el resultat d'aquest expedient decidirà la resposta legal per la "difamació"

L'exregidora d'Urbanisme de Blanes (Selva), Rosa Aladern, ha assegurat que no sap per quins motius l'alcalde ha obert un expedient d'incoació per esclarir suposades irregularitats. Aladern atribueix aquesta investigació com a fruit de l'"autoritarisme" del batlle i per acaparar l'àrea d'Urbanisme del municipi fins al final de mandat.

L'exregidora afirma que "qui ha fet la feina en els tres anys de mandat" són els comuns i ara l'alcalde vol aprofitar per "tallar les cintes d'inauguració". Aladern ha afirmat que està estudiant fins a quin punt es pot obrir aquest tipus d'expedient sense comunicar-li prèviament i ha avisat a l'alcalde que està estudiant la resposta a nivell legal amb els seus advocats. De moment, la regidora ha detallat que esperaran a saber de què l'acusa l'alcalde de Blanes abans d'articular una resposta jurídica. El que sí que té clar és que Canosa l'ha sotmès a una "difamació" en els últims dies.

Segons l'exregidora d'Urbanisme, es tracta d'una acció premeditada per quedar-se amb la seva àrea fins a finals de mandat. Aladern afirma que ha liderat diversos projectes urbanístics al llarg de tres anys i properament arribarà el moment "de tallar les cintes d'inauguració". Per això creu que es tracta d'una mesura perquè el batlle guanyi presència mediàtica.

De fet, Aladern ha carregat contra Canosa i l'ha definit com una persona "autoritària" que "menysté" els treballadors de l'Ajuntament de Blanes i a diversos regidors per no coincidir amb el seu posicionament.

L'alcalde, al corrent del tanatori

Per altra banda, la regidora dels comuns a l'Ajuntament de Blanes ha assegurat que l'alcalde coneixia les possibles ubicacions on es plantejava ubicar-hi el nou tanatori. Rosa Aladern ha assegurat que fins i tot Àngel Canosa s'havia reunit els promotors d'aquest equipament en diverses ocasions i havia assistit a reunions amb tècnics municipals. Per això ha volgut desmentir que no tingués "cap informació" sobre el tanatori.

La regidora ha detallat que el projecte actual és de construir un tanatori al municipi sense crematori per oferir un millor servei a la ciutadania en casos de defunció. Malgrat tot, Aladern assegura que Canosa no ha volgut que la informació d'aquest projecte arribés a mans de la resta de grups de l'oposició.

Maltractament a Peixos Ros

L'extitular d'Urbanisme també ha assenyalat a l'alcalde de Blanes de signar un acord marc amb Peixos Ros al marge de l'àrea d'Urbanisme. Rosa Aladern creu que l'alcalde ha "maltractat" l'empresa, després que aquesta decidís ampliar les instal·lacions al municipi. Per la comuna, aquesta inversió havia de rebre un tracte diferent perquè implicava "més ingressos al consistori i més llocs de treball", però l'alcalde no compartia aquest punt de vista. Per això la regidora afirma que el conveni per facilitar el projecte urbanístic es va fer des d'alcaldia i va deixar al marge l'àrea municipal d'urbanisme.