La UdG organtizarà un esdeveniment TEDx

És la primera universitat pública presencial de l'Estat que obté la llicència per organitzar aquestes jornades

Els esdeveniments TEDx són trobades en les quals es convida pensadors i científics a exposar idees innovadores, idees que valguin la pena, que moguin iniciatives que puguin canviar el món. Tot el contingut que genera la trobada es difon, tant per part dels ponents com dels assistents, de manera gratuïtament a la xarxa a través del web del TED (http://www.ted.com/tedx) .

Les sigles TED fan referència a 'Technology, Entertainment and Design'. Aquest esdeveniment va néixer a Califòrnia i ha tingut ponents de la talla de Bill Clinton, Bill Gates, Frank Gehry o Phillipe Starck. Els vídeos s'han descarregat centenars de milions de vegades i s'han usat com a eina educativa en universitats i escoles, per fomentar el debat i difondre coneixement. En aquest tipus d'esdeveniments els ponents hi participen sempre gratuïtament.

La UdG és la primera universitat pública presencial de l'Estat que ha obtingut la llicència per un esdeveniment TEDx. La marca TEDx és coneguda arreu del món i proporciona a la institució que l'organitza una gran projecció internacional. La 'x' significa que és un esdeveniment organitzat localment.

El TEDxUdG tindrà lloc dijous dia 10 de maig a la tarda, a l'auditori de l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, de quatre de la tarda a nou del vespre. Les ponències que s'hi presentaran estan especialment relacionades amb els àmbits del Campus d'Excel·lència de la universitat: aigua, turisme, química, TIC salut, patrimoni cultural i robòtica, entre d'altres.


Segons ha avançat la UdG, els ponents seran investigadors rellevants de la UdG, que parlaran en anglès o en català. Segons apareix a la pàgina del TED, ja està confirmada l'assistència de Marcel Swart, Ramon Brugada, Josep Antoni Donaire, Eduard Muntaner i Xavi Ribas.

El lema que s'ha triat per la primera edició és 'Swell People and Ideas, Enhanced University', i es pot consultar la pàgina web. El TEDxUdG es retransmetrà en directe a través d'Internet pel canal UdG. En total hi haurà deu xerrades, combinades amb vídeos d'altres conferències TEDx.

En ser la primera edició, els organitzadors poden convidar només 100 persones, d'acord amb les directrius generals dels TEDx. En el cas de la UdG, les persones convidades de dins i de fora de la Universitat ja han rebut la invitació personal. En aquestes jornades, el públic té un paper molt important, gairebé tant com el dels ponents ja que les persones convidades que hi assisteixen es comprometen a fer difusió, a través de blocs, mitjans de comunicació o a les xarxes socials dels continguts de la jornada.

TEDxGirona

Aquesta però, no serà la primera vegada que Girona acull un esdeveniment TEDx. L'any passat de la mà d'Eduard Batlle i el Catalunya Valley es va celebrar el TEDxGirona. L'acte va tenir lloc al Parc Tecnològic de la UdG i s'hi van aplegar diverses personalitats com Xesco Espar, Enric Ruiz-Geli, Franc Ponti, Jordi Roca, Jil van Eyle i Nina, entre d'altres. AraGirona.cat en va formar part com a mitjà de comunicació associat que va donar cobertura a tot l'esdeveniment.