Franc Ponti, Enric Ruiz-Geli, Jordi Roca i Antonella Broglia, els referents del primer TEDxGirona

L'esdeveniment es podrà seguir en directe a través d'AraGirona i el web oficial

  • Girona acull la primera edició independent de conferències TED © AG
    Girona acull la primera edició independent de conferències TED © AG
El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) acollirà el divendres 15 de juliol el primer TEDxGirona, un esdeveniment que promou la innovació, el talent i la creativitat a través de deu ponències. El TEDxGirona és una franquícia que es du a terme amb l’esperit de la marca nord-americana TED (“Ideas Worth Spreading” - Idees per difondre) i que divulga les conferències dels seus convidats.

En aquesta primera edició els deu ponents són: Franc Ponti, Xesco Espar, Hugo Pardo, Enric Ruiz-Geli, Sonia Fernández-Vidal, Núria Soler, Jil van Eyle, Anna Maria Agustí “Nina”, Jordi Roca i Antonella Broglia. Cadascun d’ells centrarà el seu discurs entorn la seva professió amb el factor de la creativitat, que és el lema de la primera edició, i no es podran excedir dels 18 minuts.

Girona serà una de les ciutats pioneres a Catalunya i una de les de referència en el conjunt de l’Estat, a través de la iniciativa que han volgut impulsar Ricard de Francisco, de l’empresa Sumattory, i Anna Codina i Eduard Batlle, de Catalunya Valley. Les ponències, que comptaran amb la participació de la companyia de dansa CobosMika per arrodonir el TEDxGirona i l’esperit creatiu, començaran a les deu del matí i acabaran a les dues del migdia.

A la tarda hi haurà una segona part per potenciar el networking que se celebrarà a Mas Tapiolas de Solius i finalitzarà amb l’actuació del grup Pulpopop, entre altres. L’acte reunirà més d’un centenar d’assistents, que són els que permet l’organització nord-americana per a totes les primeres edicions que se celebren arreu del món i serà presentat pel periodista garrotxí Albert Brosa.

Seguiment en directe per Internet

AraGirona.cat és un dels col·laboradors d'aquesta primera edició del TEDxGirona i oferirà les conferències en temps real a través de vídeo per streaming. La visualització es podrà fer a través de la pàgina principal d'aquest diari o bé al web oficial. També s'oferirà la possibilitat de fer un seguiment "minut a minut" de cada una de les conferències mitjançant la compta Twitter d'AraGirona. L'etiqueta (o hashtag) oficial per a seguir les conferències serà #TEDxGirona.