Jil Van Eyle: 'La passió i bondat dels metges em va inspirar a crear el Teaming'

L'holandès va crear la iniciativa solidària per a reunir microdonacions en equip

Jil Van Eyle és un clar exemple de com superar les adversitats de la vida, per transformar-les en idees exitoses. La capacitat del ponent holandès es va fer evident quan va explicar que el seu objectiu de jove era tenir un Porche abans de complir els trenta anys, i ho va aconseguir amb només 28. Tenia diners i èxit, però tot eren aspiracions personals i materials, cosa que va provocar anys més tard la fallida de la seva empresa. Després del naixement de la seva filla malalta i veure's arruïnat, Van Eyle va adonar-se que aquelles coses que desitgem amb molta força, poc a poc es converteixen realitat.

La iniciativa del 'Teaming' va sorgir al veure la passió i bondat que mostraven els sanitaris que procuraven per la salut de la seva filla. "Allò em va inspirar per voler fer alguna cosa a la vida", va dir Eyle el qual afegia que "la manca de recursos econòmics em va portar a crear la idea del Teaming". Des d'aquell moment propostes com l'aportació d'un euro de les nòmines dels treballadors d'una empresa van començar a brollar-li del cap. No fou però fins que l'entrenador del FC Barcelona, Frank Rijkaard li va donar suport públic que el seu concepte va arrelar en força al món. 

La proposta del 'Teaming' fa precisament referència a la importància de comptar amb una societat lligada i relacionada per tal d'ajudar-se mútuament. Va ser precisament mitjançant el nexe amb un jardiner que Eyle li va ser possible comptar amb la col·laboració de la cantant colombiana Shakira. "Havia enviat fins a 4 correus electrònics a la discogràfica de la cantant i no vaig rebre mai resposta. Un bon dia em vaig trobar al jardiner de Rijkaard i em va comentar que també treballava per a la Shakira, que havia agafat una casa prop de Barcelona per iniciar la seva gira per Europa. Fou aleshores quan li vaig explicar el meu projecte del 'Teaming' al jardiner que li va transmetre a Shakira. Poques setmanes més tard vaig rebre una trucada de la seva mànager que em deia que volia formar part del projecte", va explicar amb passió Eyle.

Biografia

Jil van Eyle, holandès resident a Catalunya, és el creador de la idea del 'Teaming', una iniciativa solidària per a reunir microdonacions en equip. Una manera de fer-ho des de l’empresa és aportant 1 euro de la nòmina de cada empleat que ho desitgi, a un projecte escollit entre tots. Així, una quantitat simbòlica per als treballadors, es converteix en una valuosa ajuda permanent.

En els seus inicis, el projecte va aconseguir un gran impulso a nivell nacional i internacional gràcies al recolzament públic de Frank Rijkaard, ex entrenador del FC Barcelona, i la cantant Shakira. El gran èxit d’aquest concepte ha portat a Grupo Intercom, companyia líder a Espanya en la creació i desenvolupament de negocis a Internet, i empresa on treballa en l’actualitat Jil Van Eyle, a impulsar junt amb la consultora multinacional Everis i Banca Cívica, integrada avui per Caja Navarra, Cajasol, Caja de Burgos y CajaCanarias, el Teaming Online.