Nina: 'La veu és única i irrepetible, és la nostra eina de treball i no té recanvi'

La cantant va exposar al TEDxGirona com n'és d'important l'ús de la veu per a la feina de moltes persones

De la mateixa manera que els atletes necessiten entrenar per tenir els músculs tonificats i assolir tots els seus objectius esportius, la veu també requereix d'entrenament i coneixement. Aquesta és la màxima que ahir la cantant Nina va voler transmetre als presents del TEDxGirona. Tanmateix per a la conferenciant no només és necessari entrenar la veu, sinó que "també fa falta entrenar el cos ja que depenent del seu estat ens afectarà d'una manera o un altre a la nostra veu", va explicar. 

Nina va confirmar el que pocs podien pensar i és que "la veu és única i irrepetible. Aquest és un fet que només en situacions límits ens n'adonem" va dir la cantant que a més va assegurar que "el nostre so té un impacte enorme sobre l'oient", contradient estudis recents que intenten restar-li importància a aquesta característica dels humans. Altres factors que també poden influenciar al receptor a l'hora de captar el nostre missatge es divideixen en el volum, el toi el temps de parla. Tots aquests factors poden, d'alguna manera, facilitar que el missatge arribi correctament al seu destinatari o bé que es quedi pel camí. "Tots ells seran els nostres aliats" va dir Nina que a més va detallar com en la reproducció d'un so hi intervenen diversos elements del nostre cos com ara el sistema nerviós, el sistema respiratori, l'auditiu, el fonatori i el límbic.

Per a més informació sobre el projecte de Nina es pot consultar el seu web Contrologia.

Biografia

La seva carrera artística ha transcorregut durant aquests 28 anys entre la televisió, la música i el teatre musical. Paral·lelament, en el camp de la docència, s’ha especialitzat en l’entrenament integral de cos i veu. L’any 2004 va iniciar una tasca de sistematització que recull la seva experiència artística i la formació adquirida i que es materialitza en un projecte anomenat 'Contrologia', adreçat a tots els professionals que tenen en la seva veu la principal eina de treball.

Acaba d’editar el disc 'A prop del mar' i el proper agost col·laborarà amb l’Àlex Rigola en un laboratori d’investigació on dirigirà l’entrenament vocal. El resultat d’aquest projecte de creació es presentarà dins el marc del Festival Temporada Alta de Girona.