Possible desaparició de 'Caixa de Girona' que podria ser absorbida per 'La Caixa'

Ambdues entitats financeres mantenen converses per arribar a un acord

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha admès aquest divendres al matí que podrien haver-hi novetats 'imminents' sobre les caixes que es van quedar fora dels processos de fusió. En concret, Caixa de Girona havia de formar part Unnim, integrada per Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu, però a última hora es va despenjar del procés.

CCOO i els llocs de treball

CCOO de Catalunya ha emès un comunicat en què assegura que donarà suport a la fusió entre La Caixa i Caixa Girona, si s'acaba materialitzant, sempre i quan es compleixin un seguit de requisits. Entre d'altres es parla de viabilitat econòmica, d'equiparació de condicions laborals dels treballadors d'una i altra entitat, de garantir la funció social de les caixes i, sobretot, del manteniment dels llocs de treball 'renunciant a l'adopció de mesures traumàtiques'. Des de CCOO es creu que per sortir de l'actual crisi econòmica cal 'recuperar el crèdit' de la petita i mitjana empresa, i que una fórmula per aconseguir-ho pot ser crear entitats 'més fortes i pròximes al territori'.

Per CCOO és 'part de la nostra responsabilitat i compromís' defensar els drets i interessos dels treballadors i les treballadores per damunt de cap altra consideració.

Reacció de C's

Segons C’s, l’absorció representaria la desaparició de Caixa de Girona i, al seu entendre, de gairebé la totalitat dels seus treballadors. 'La Caixa té una xarxa d’oficines molt amplia a la província, per tant, la majoria d’oficines de Caixa de Girona són prescindibles. Això representa la pèrdua de milers de llocs de treball i també la pèrdua de tenir una caixa d’estalvis amb identitat gironina, a partir d’ara dependrem encara més del centralisme de Barcelona', han dit alhora que reclamen a la direcció de la Caixa de Girona que aclareixi el futur dels seus treballadors.