Castells assegura que el departament d'Economia vol saber com es recapitalitzarà Caixa Girona

El conseller ha apuntat que el departament vigilarà els moviments de l'entitat

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha evitat opinar sobre la decisió del Consell d'Administració de Caixa Girona d'abandonar la fusió. 'El que m'agrada o em desagrada ho poso a la tauleta de nit quan surto de casa cada matí', s'ha limitat a dir el titular del Departament.

Castells, però, sí que ha recordat quina serà la postura que mantindrà Economia després que Caixa Girona hagi decidit continuar el camí en solitari. El conseller ha assegurat que el Departament estarà 'molt vigilant i atent' als passos que faci l'entitat gironina perquè Economia té 'una responsabilitat de tutela i protectorat' amb les caixes.

De totes maneres, però, el conseller tampoc s'ha estat d'advertir els responsables de Caixa Girona que caldrà que facin els deures i presentin el seu pla de negoci dins els terminis establerts. 'Estic convençut que ens trametran puntualment tot el que nosaltres i el Banc d'Espanya els hem demanat, però', ha indicat el conseller.

Vivament interessats

En referència al contingut del document, Antoni Castells ha indicat que Economia està 'vivament interessada' en saber de quina manera es recapitalitzarà l'entitat gironina, un cop s'ha tancat la porta a disposar dels ajuts del FROB. 'És evident que, un cop Caixa Girona ha descartat participar en el procés d'integració no disposa de les mateixes facilitats', ha indicat Castells.

En aquest sentit, Castells ha afegit que 'caldrà veure quin és el conjunt d'actuacions' que Caixa Girona inclourà al seu pla de viabilitat 'sense tenir' els ajuts del FROB.

Precisament, l'Institut d'Estudis Financers (IEF) ja ha alertat que Caixa Girona no ho tindrà fàcil a l'hora d'anar sola. El director de l'ens, Josep Soler, ha afirmat que els ajustos hauran de ser més intensos que el que preveia el pla d'integració amb les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa. En concret, segons les previsions de l'IEF, caldrà reduir més d'un 20% la plantilla i més d'un 15% la xarxa d'oficines perquè el projecte de futur sigui sòlid.